Jorge Jesus pakt Super Cup tegen oude liefde

Sporting Lissabon heeft in Portugal beslag gelegd op de Super Cup. Dankzij een doelpunt van André Carrillo werd Benfica verslagen.

Het duel tussen de aartsrivalen uit Lissabon was dit keer extra beladen. Jorge Jesus debuteerde namelijk als trainer van Sporting tegen de club waar hij de zes seizoenen ervoor op de bank zat. Met Benfica pakte hij drie landstitels, terwijl ook twee keer de Europa League-finale bereikt werd. Op 5 juni, een dag nadat bekend was geworden dat hij geen akkoord had bereikt over een nieuw contract bij Benfica, tekende Jorge Jesus bij Sporting.

In het Estádio Algarve in Faro had de nieuwe trainer van de Leões een basisplaats voor de transfervrij van Fulham overgenomen Bryan Ruiz. Zakaria Labyad, die de afgelopen anderhalf jaar werd verhuurd aan Vitesse, behoorde niet tot de wedstrijdselectie. Aan de kant van Benfica speelde Ola John 82 minuten mee in de wedstrijd die grotendeels gecontroleerd werd door Sporting.

Zeven minuten na rust werd de enige goal van de wedstrijd gemaakt door Carrillo, die zijn schot via ploeggenoot Teo Gutiérrez in het doel zag belanden. In de resterende speeltijd slaagde Benfica - waar nieuweling Konstantinos Mitroglou als invaller debuteerde - er niet meer in om de gelijkmaker te forceren. Het bleef 0-1, waardoor Sporting Lissabon voor de achtste keer in de clubhistorie beslag legde op de Portugese Super Cup.