Jonker zegt Arsenal vaarwel: 'Ik wil Wenger bedanken'

Reacties

Arsenal neemt na meer dan tweeënhalf jaar afscheid van Andries Jonker. De 54-jarige Amsterdammer laat de jeugdopleiding van The Gunners achter om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van VfL Wolfsburg.

Jonker zegt Arsenal vaarwel: 'Ik wil Wenger bedanken'

Maandag werd bekend dat Jonker terugkeert bij Wolfsburg als hoofdtrainer. In de zomer van 2014 vertrok hij juist nog bij de Duitse club (waar hij assistent-coach was) om aan de slag te gaan als hoofd van de jeugdopleiding van Arsenal. 'Ik heb drie geweldige jaren gehad bij Arsenal', zegt Jonker op de clubwebsite. 'We hebben significante vooruitgang geboekt en het is geweldig om deel uit te maken van een club die zoveel nadruk legt op het opleiden van eigen jeugd.'

Jonker hield zich de afgelopen jaren bezig met de transformatie van de jeugdopleiding van Arsenal. Zo is het trainingscomplex gemoderniseerd. 'Onder leiding van Andries hebben we enorm veel vooruitgang geboekt', zegt directeur Ivan Gazidis over de vertrekkende Nederlander. 'Dit is een geweldige kans voor Andries en we wensen hem veel succes in de toekomst.' Jonker is de club andersom ook dankbaar. 'Ik wil iedereen bedanken, inclusief Ivan Gazidis en Arsène Wenger.

Bij Wolfsburg zijn ze dolblij met de komst van Jonker, die als hoofdtrainer werkte bij FC Volendam (1998-2000) en Willem II (2007-09). 'Andries Jonker kent VfL Wolfsburg goed en hield na zijn vertrek naar Londen regelmatig contact met de club', zei directeur Olaf Rebbe bij de bekendmaking van het nieuws. 'Hij is een international ervaren trainer en een bewezen tactisch expert, die alle kwaliteiten in huis heeft om VfL Wolfsburg snel weer op het goede spoor te zetten.'

Ljungberg
Jonker neemt voormalig Arsenal-middenvelder Fredrik Ljungberg als rechterhand mee naar Wolfsburg. Beide mannen werkten al met elkaar samen in de jeugd van The Gunners. Ook de Duitser Uwe Speidel gaat Jonker bijstaan als assistent.

Voor Ljungberg is het zijn eerste klus bij een eerste elftal. De 39-jarige Zweed zette enkele jaren geleden een punt achter zijn loopbaan. 'Ik kijk er naar uit om met dit duo samen te werken. Ik ben ervan overtuigd dat ze me goed aanvullen', aldus Jonker.

Voor Ton Lokhoff is geen plek meer als assistent. De club heeft wel aangegeven hem te willen behouden en te gaan kijken of er voor hem een andere functie te vinden is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.