Jonker nieuwe trainer Bruma en Bazoer bij Wolfsburg

Reacties

Andries Jonker wordt de nieuwe trainer van VfL Wolfsburg. De 54-jarige Amsterdammer is bij de Duitse werkgever van Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer de opvolger van Valérien Ismaël, die zondag werd ontslagen. De club heeft de komst van de 'international ervaren trainer en tactisch expert' bevestigd.

Jonker nieuwe trainer Bruma en Bazoer bij Wolfsburg

Wolfsburg meldt op de eigen website dat Jonker een contract tot medio 2018 heeft ondertekend. Hij wordt later deze middag (om 14.00 uur) gepresenteerd en zal daarna ook al op het trainingsveld staan. Jonker werkte tussen 2012 en 2014 ook al in Wolfsburg als assistent van Dieter Hecking. De huidige coach van Borussia Mönchengladbach werd begin dit seizoen ontslagen wegens de slechte seizoenstart.

Omdat zijn opvolger Ismaël de kampioen van 2009 de laatste maanden ook niet uit de gevarenzone kon loodsen, moest de Fransman na dertien duels alweer plaatsmaken. Directeur Olaf Rebbe denkt in Jonker de juiste man te hebben gevonden. 'Andries kent VfL Wolfsburg goed en hield na zijn vertrek naar Londen regelmatig contact met de club. Daardoor hebben we zo snel deze topoplossing kunnen realiseren.'

Voor Jonker is het alweer even geleden dat hij als eindverantwoordelijke werkte. Sinds 2014 werkte de voormalig hoofdcoach van FC Volendam (1998-2000) en Willem II (2007-2009) bij Arsenal als hoofd jeugdopleiding. Daarvoor was hij werkzaam in Duitsland als assistent bij eerst Bayern München (onder Louis van Gaal) en later Wolfsburg, dat momenteel veertiende staat in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.