Jonker debuteert met ruime overwinning op Bayer

Het debuut van Andries Jonker aan de kant bij Bayern München heeft een overwinning op Bayer Leverkusen opgeleverd. Zonder de geschorste Arjen Robben won Bayern ruim (5-1).

Der Rekordmeister had geen kind aan de bezoekers en kwam al na zeven minuten op voorsprong. Bayern werd daarbij wel in het zadel geholpen door Simon Rolfes. De middenvelder van Leverkusen kopte de bal in eigen doel. Het bleek de start van de doelpuntenfestijn te zijn. Na de eerste 45 minuten keek Leverkusen, nummer twee uit de Bundesliga, tegen een 4-0 achterstand aan.

Mario Gomez ontpopte zich tot man van de wedstrijd door liefst drie treffers voor zijn rekening te nemen. Na de hervatting werd het rustig in de Allianz Arena. Eren Derdiyok redde de eer namens de bezoekers, maar de thuisploeg leek zich niks aan te trekken van het tegendoelpunt. Een kwartier voor tijd bepaalde Franck Ribéry de stand met een gemakkelijke schuiver langs René Adler op 5-1.

Door de overwinning stijgt Bayern naar de derde positie in de Bundesliga. Koploper Borussia Dortmund kan bij winst op SC Freiburg het gat met Leverkusen vergroten tot acht punten. Foto: VI Images