Jonk verlaat Ajax wegens 'onoverbrugbare' verschillen

Reacties

Wim Jonk vertrekt bij Ajax als hoofd opleidingen. Volgens de Amsterdamse club zijn de verschillen met de oud-international 'onoverbrugbaar'.

Jonk verlaat Ajax wegens 'onoverbrugbare' verschillen

Volgens Ajax is er met Jonk een verschil van inzicht over de invulling en de werkwijze van het technisch hart. De Amsterdamse club spreekt van een 'langlopend' conflict tussen de oud-international en de andere leden van het technische hart en de directie.

'De problemen in en rondom het technisch hart bleven bestaan, ook na veel pogingen om de leden nader tot elkaar te krijgen', zegt algemeen directeur Dolf Collee. 'Edwin van der Sar is sinds begin september voorzitter van het technisch hart en ook hij heeft er veel tijd en energie in gestoken. Uiteindelijk zijn wij tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk bleek om alle leden aan boord te houden.'

Jonk keerde in november 2007 terug bij Ajax. Na een periode als trainer werd hij hoofd opleiding in Amsterdam. De laatste tijd kwamen de problemen al naar buiten over Jonk, die niet meer aanwezig was bij de vergaderingen van het technische hart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.