Jongensboek Cillessen: Jupiler League en WK in één jaar

Reacties

Het verhaal van Jasper Cillessen (25) leest dit seizoen als een jongensboek. De sluitpost van Ajax beseft dat zelf als geen ander.

Jongensboek Cillessen: Jupiler League en WK in één jaar

Zaterdagochtend zal blijken welke van de vier doelmannen van Oranje nog gaat afvallen bij de laatste schifting voor de WK-selectie. Cillessen neemt het op tegen Jeroen Zoet, Tim Krul en Michel Vorm.

Cillessen begon dit seizoen in de Jupiler League met Jong Ajax, dwong vervolgens een basisplaats af, werd kampioen en zelfs verkozen tot Gillette Speler van het Jaar in de verkiezing van Voetbal International. Bovendien heeft de doelman inmiddels zes interlands achter zijn naam staan en lijkt hij dé kandidaat voor een basisplaats op het WK.

'Vergeet niet dat ik begin dit seizoen nog drie wedstrijden in de Jupiler League heb gekeept', weet Cillessen dat hij van ver komt. Ter illustratie: vier jaar geleden stond Oranje in de WK-finale tegen Spanje en zat Cillessen nog niet eens bij de selectie van NEC.

'Als ik toen had geroepen: Over vier jaar ben ik kandidaat om keeper van Oranje te worden op het WK 2014, dan hadden ze me waarschijnlijk laten opnemen. En terecht', vertelt Cillessen aan Ons Oranje.

Over zijn laatste interlands is de Ajax-keeper maar gematigd tevreden. 'De interlands tegen Frankrijk en Japan konden beter. Daarna in de Eredivisie heb ik het wel weer goed opgepakt, laten zien dat ik het kan. Nu wil ik wederom bewijzen dat ik het waard ben om dat prachtige Oranjeshirt te dragen.'

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.