Jonge IJslander Gudmundsson wil Cocu overtuigen

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Jonge IJslander Gudmundsson wil Cocu overtuigen

Albert Gudmundsson scoort er bij Jong PSV lustig op los momenteel. De IJslandse jongeling trappelt van ongeduld om bij PSV een stap te kunnen maken. Hij troefde deze week de bij Fortuna Sittard opgeleefde spits Finn Stokkers en doelpuntenmachine Tom Boere af.

Topdrie van de week

Albert Gudmundsson (Jong PSV)  8

Een ongelofelijke week kende Albert Gudmundsson. De negentienjarige IJslander gaf zijn twee goals tegen NAC een passend vervolg met een hattrick tegen RKC Waalwijk. Koelbloedig, beheerst en uiterst effectief scoorde hij namens Jong PSV. De berichten dat hij op de deur zou kloppen bij de selectie van PSV volgden direct. Gudmundsson wil vaker meetrainen en zichzelf laten zien aan Phillip Cocu, maar hij moet geduld hebben. Zijn open sollicitaties in Jong PSV liegen er in ieder geval niet om. De IJslander maakte tegen RKC overigens zijn tweede drieklapper van het seizoen.

Finn Stokkers (Fortuna Sittard)    7,5

Frisse lucht, een andere omgeving. Het haalt het beste in de mens boven. Vraag het Finn Stokkers. Een talent bij Sparta was 'ie, maar dit seizoen op dood spoor in Rotterdam. De aanvaller moest het doen met minuten in Jong Sparta in de Tweede Divisie. Een verhuizing naar Limburg bood uitkomst. Sunday Oliseh wilde hem in de spits van Fortuna Sittard zien. Stokkers blijkt de scorende spits die Fortuna zocht, hij houdt zelfs Sjoerd Ars op de bank. Van Rotterdam naar Sittard, een uitstekende keuze.

Tom Boere (FC Oss)         7,5

Op welk aantal gaat Tom Boere eindigen dit seizoen? De 44 van Joop Schuman, het nog altijd stokoude record dat nog in de boeken staat, is waarschijnlijk te veel gevraagd. Maar met zijn twee treffers in Almere tilde Boere zijn seizoenstotaal naar 28. Wordt het ruim in de dertig, gaat 'ie richting de veertig? Alle ballen op Boere in Oss om hem aan een zo hoog mogelijk totaal te helpen. En dan dringt zich een andere vraag op: waar zien we Tom Boere volgend seizoen terug? 

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van de 27ste speelronde in de Jupiler League

De stand in het spelersklassement na speelronde 27
# Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 6,86
2. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,65
3. Tom Overtoom Almere City FC 6,63
4. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,60
5. Soufyan Ahannach Almere City FC 6,44
6. Gyliano van Velzen FC Volendam/Roda JC Kerkrade 6,43
7. Dario Van den Buijs FC Eindhoven 6,41
8. Jorn Brondeel NAC Breda 6,37
9. Clint Leemans VVV-Venlo 6,36
10. Nick Kuipers MVV Maastricht 6,35

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.

Foto: Albert Gudmundsson (Jong PSV).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.