Jonge god Totti en museumwens Robben

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Jonge god Totti en museumwens Robben

'Laten we niet teveel stilstaan bij de leeftijd van Totti. Op het veld oogt hij 28 jaar'
AS Roma-coach Rudi Garcia is dolgelukkig met zijn aanvoerder Francesco Totti. De smaakmaker van de Romeinen is inmiddels al 38 jaar, maar dat is niet terug te zien op het veld. Als een jonge hinde strooit de spelmaker nog steeds met de fraaiste passes.

'Ik droom ervan om een klein privémuseum te bouwen'
Arjen Robben wil na zijn carrière een eigen museum laten openen. Dat laat de aanvaller van Bayern München weten tegenover BILD. Overigens is het museum alleen te bezoeken door intimi.

Laatst werd er al naar zijn auto geschopt door een boze supporter, nu is het Gareth Bale zelf die voor ophef zorgt rond zijn peperdure wagen. De vleugelflitser uit Wales reed over een voet van een vrouwelijke fan, althans: als we haar verklaring mogen geloven. Misschien was ze al gauw bij zinnen en zag ze een fikse schadevergoeding wel zitten.

'Voordat ADO Den Haag zich meldde bij Alphense Boys dacht ik dat ik nu ergens op een kantoor zou zitten. In dat opzicht voelt alles wat ik nu meemaak in het voetbal als een bonus.'
Jens Toornstra (25) siert met een foto voor de Erasmusbrug de cover van het nieuwe Feyenoord Magazine, binnenin valt een interview met de middenvelder te lezen. De ex-speler van ADO Den Haag en FC Utrecht is gelukkig met zijn huidige situatie, want hij weet dat hij als voetballer bevoorrecht is.

Stade Reims heeft spits David N'Gog als vermist opgegeven. De ex-speler van onder meer Liverpool en Swansea City is al sinds afgelopen weekend niet meer gesignaleerd, weet L'Equipe. Afgelopen weekend werd hij nog buiten de selectie gelaten omdat hij ziek zou zijn, maar toen de dokter wilde kijken hoe het met hem ging bleek hij verdwenen. Niemand weet waar de Fransman uithangt en de vermiste persoon zelf neemt zijn telefoon niet op. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

OPSPORING VERZOCHT: Mocht u deze persoon tegenkomen, laat u de clubleiding van Stade Reims dan wat weten. Zij zullen u zeer erkentelijk zijn.
OPSPORING VERZOCHT: Mocht u deze persoon tegenkomen, laat u de clubleiding van Stade Reims dan wat weten. Zij zullen u zeer erkentelijk zijn.

In aanloop naar de Merseyside-derby van komende zaterdag tussen Liverpool en Everton nam Mario Balotelli de moeite om te oefenen op vrije trappen. En hij legt ze aardig in het mandje:

Luis Suárez laat zich het Spaanse leven welgevallen. Deze week tekende de Uruguayaan voor twee doelpunten in een oefenduel met Barcelona B, maar op foto's viel het de Spanjaarden op dat hij flink wat kilootjes is aangekomen sinds zijn aankomst in Barcelona. Met nog een maand te gaan tot El Clasico, waarin het dikkertje voor het eerst mag komen opdraven in een competitieduel voor de Catalanen, baart dat de Barça-fans zorgen.

'Hij was niet van wereldklasse toen hij hier kwam, maar toen hij naar Barcelona vertrok was hij wel van dat niveau. Ik denk dat Mario in potentie ook een speler van wereldklasse is, al kun je die twee niet met elkaar vergelijken. Maar hij is zeker talentvol, daar is geen twijfel over mogelijk. We moeten nog zien of hij de juiste man op de juiste plaats is.'
Over beide aanvallers gesproken: Liverpool-manager Brendan Rodgers werd gevraagd naar de gelijkenissen tussen Luis Suárez en Mario Balotelli. De coach was vol lof over zijn voormalige pupil, over diens opvolger had hij nog lichte twijfels.

'Ik weet nog dat ik als jonge speler dacht: wedstrijden in de Champions League, dat is het mooiste wat er is. Voor mijn debuut had ik last van gezonde spanning, maar niet alsof er pap in mijn benen zat.'
Dit is geen speler van nu die spreekt, maar het is Frank de Boer aan het woord op de site van de UEFA. Daar neemt de trainer van Ajax zijn debuut in het miljoenenbal, zijn eerste doelpunt, eerste en laatste finale en zijn debuut in de Champions League als coach door.

'Er hing zeker een bepaalde spanning in de spelersgroep toen de eerste buitenlandse spelers naar Paris Saint-Germain werden gehaald. Daar konden de Franse spelers slecht mee omgaan. De laatste twee jaar zijn die problemen echter opgelost. We vieren onze verjaardagen tegenwoordig met zijn allen.'
Marco Veratti haalt de kou wat uit de lucht. De laatste weken zou het rumoerig zijn bij PSG, en niet alleen op sportief vlak. Trainer Laurent Blanc lag onder vuur wegens de mindere resultaten van de laatste weken, waaronder het 1-1 gelijkspel tegen Ajax. Veratti stelt: niets van dit alles. 'Spelers als Zlatan Ibrahimovic zijn tegenwoordig echte leiders. Als hij spreekt, luistert iedereen. Hij zegt nooit iets stoms.' (La Gazzetta dello Sport)

Als manager van een club in Engeland geniet je veel status. Zoveel zelfs dat er mensen zijn die hun kind naar je willen vernoemen. In de huidige tijd laat een vader in spe dat gerust weten aan het idool in kwestie, zo weet Ronald Koeman nu ook.

'De uitwedstrijd tegen Feyenoord heb ik thuis op de bank bekeken. En het klinkt misschien gek, maar ik had na die openingsfase nooit het idee dat Feyenoord zou gaan scoren. Zij hadden een wedstrijd dat die bal er gewoon niet in wilde. Normaal ben ik zelf ontzettend nerveus als ik niet kan spelen, maar tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord had ik daar vreemd genoeg helemaal geen last van.'
Hoewel hij zelf niet mee kon doen wegens een liesblessure, was Lasse Schöne er gerust op dat zijn ploeggenoten de zege wel mee zouden nemen uit De Kuip, zo laat hij weten op de clubsite van de Amsterdammers. Misschien is in Denemarken het begrip 'openingsfase' een rekbaar begrip?

'Ik ben uiteraard blij dat hij die vrije trap er zo mooi in schoot. Ik mag zelf vanwege mijn blessure nu even niet hard schieten op de training, maar kan Ricardo natuurlijk wel wat aanwijzingen geven als hij zijn vrije trap probeert te verbeteren.'
Dat nu juist Ricardo van Rhijn matchwinner werd in De Klassieker met een rake vrije trap, normaliter de specialiteit van Schöne, deed de Deen goed. Hij maakte alleen wel even duidelijk dat hij de échte specialist is.

'De meeste spelers hadden hun bonus van honderdduizend dollar in hun rugtassen zitten tijdens de wedstrijd. Dat leidde af. Presteren hangt van zoveel dingen af. Spelers moeten zich focussen op een wedstrijd.'
James Kwesi Appiah, de inmiddels ontslagen bondscoach van Ghana, klapt uit de school over de bizarre situaties die er afgelopen zomer ontstonden nadat de bond de bonusgelden voor de spelers niet op tijd had overgemaakt. De Ghanezen hadden gedreigd niet in actie te komen als zij niet betaald zouden worden, waardoor er onverhoopt nog wat zakken met geld werden ingevlogen. En presteren, ho maar. Ghana verloor twee van de drie groepsduels. Tegen latere wereldkampioen Duitsland werd een gelijkspel behaald. Maar dat kostte dan ook een paar centen.

'Als je een paar weken meetraint met zo'n club, kom je wel op het niveau van de Premier League. Waarom zou ik dat niveau niet aankunnen? De Engelse mentaliteit zit wel een beetje in mij. Ik zou nog best kunnen verrassen.'
Het contract van Mohamed El Makrini loopt aan het eind van het seizoen af bij SC Cambuur. De middenvelder droomt openlijk van een transfer naar Engeland, om daar aan toe te voegen: 'Het is nog heel vroeg in het seizoen, je weet nooit wat de toekomst brengt.' (Leeuwarder Courant)

'Ik voel veel zelfvertrouwen en heb geen pijn meer.'
Cristiano Ronaldo zegt op de FIFA-website verlost te zijn van zijn blessureleed. De voorbije maanden werd hij gekweld door hamstring- en knieblessures, maar gezien zijn scoringsdrift dit seizoen (twaalf goals in acht officiële goals) lijkt hij daar inderdaad een einde aan gemaakt te hebben. 'En daarom wil ik nu ook alles spelen, in plaats van deel uit te maken van het roulatiesysteem.' (FIFA.com)

Adam Maher opende recentelijk een Cruijff Court, een eigen trapveldje dat hij kreeg als beloning voor de verkiezing van Talent van het Jaar van twee seizoenen geleden. De PSV-middenvelder koos als locatie Diemen, waar hij bij de plaatselijke SV de jeugd doorliep en nog steeds woonachtig is. Kijk hoe het trapveldje samen met freestylevoetballer Soufiane Touzani voor het eerst wordt gebruikt.

Trainers, directeuren en bestuurders die zichzelf vreselijk serieus nemen. Ik walg daar van.'
Was getekend: Ester Bal, de perschef die eerder dit jaar na zestien seizoenen trouwe dienst bij Vitesse moest vertrekken. Zaterdag ontvangt zij met FC Dordrecht de Arnhemmers. 'Het was bij Vitesse op een gegeven moment vlek op vlek en dat geeft alleen maar rommel', zo kijkt ze terug. (AD)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.