Jong Utrecht stevent af op plaats in Jupiler League

Reacties

Volgend seizoen is er naast Jong Ajax en Jong PSV nog een beloftenteam actief in de Jupiler League. Jong FC Utrecht heeft de beste papieren na de zege op concurrent Jong AZ.

Jong Utrecht stevent af op plaats in Jupiler League

Jong AZ verloor maandag met 0-2 en moest daarmee de koppositie in de beloftencompetitie afstaan aan FC Utrecht, dat volgende week op de laatste speeldag met een gelijkspel tegen Jong Volendam de titel kan grijpen. Een plaats in de Jupiler League is de extra beloning, al is dat pas zeker als een ingewikkelde berekening is afgerond. Ook de resultaten van de andere jeugdteams spelen een rol.

Na een half uur was de wedstrijd in Alkmaar beslist. AZ-verdediger Levi Opdam haalde de doorgebroken Hamza Boukhari onderuit en moest die actie bekopen met een rode kaart en een strafschop. Karim Loukili (foto) benutte de penalty en tekende zo voor de eindstand. Giovanni Troupee had de score geopend voor de gasten.

AZ-coach Martin Haar was teleurgesteld. 'En dat nog wel op mijn verjaardag. Voetbal begint met inzet, beleving, bezieling en strijd. Daarna komt de rest pas. Wanneer je dat niet doet, kun je van iedereen verliezen. Door twee individuele fouten kwamen we 0-2 achter. Na rust brachten wij met tien man veel meer dan in de eerste helft. Als je dat ziet, dan hebben we onszelf tekort gedaan.'

Haar heeft de handdoek niet gegooid. 'Als we vier punten achter stonden, dan waren we klaar geweest. Maar als wij winnen van Sparta en Utrecht verliest, dan zijn we de grote winnaar', zei de trainer op de clubwebsite.

'We hebben een fantastische prestatie neergezet vanavond. Een overwinning, drie punten. Maar nog geen prijs. We moeten niet te vroeg juichen', sprak de winnende coach Robin Pronk. 'Je weet wat er komt: Jong FC Volendam-thuis. Minimaal een punt, dan ben je er.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.