Jong Twente dompelt Sparta in rouw, VVV wint eenvoudig

Reacties

VVV-Venlo was zondagmiddag op bezoek bij Achilles '29 duidelijk een maatje te groot. In Rotterdam was het wel spannend. Jong FC Twente bezorgde Sparta Rotterdam opnieuw een kater na de nipte overwinning op Het Kasteel.

Jong Twente dompelt Sparta in rouw, VVV wint eenvoudig
Sparta won sinds de aanstelling van Gert Kruys in januari dit jaar pas één competitieduel. Uit de resterende zes duels pakten de Rotterdammers slechts een punt.
Sparta won sinds de aanstelling van Gert Kruys in januari dit jaar pas één competitieduel. Uit de resterende zes duels pakten de Rotterdammers slechts een punt.

Sparta Rotterdam - Jong FC Twente 0-1
Het is nog altijd niet rustig op Het Kasteel. Behalve de bestuurlijke crisis wil het ook maar niet lukken op het veld. Onder leiding van Gert Kruys, de derde eindverantwoordelijke van dit seizoen, blijven de resultaten vooralsnog uit. Ook tegen Jong FC Twente ging het mis.

Uit de voorgaande vier competitieduels werd alleen een punt gepakt op bezoek bij Helmond Sport (1-1). Een zege op de jeugdige Tukkers, met vijf nederlagen op rij ook bezig aan een zeer zwakke reeks, moest uitkomst bieden.

Alle goede bedoelingen ten spijt, want vijf minuten voor de rust zorgde de Hongaar Kristopher Vida opnieuw voor een rouwstemming bij de Spartanen. Zijn treffer bleek voldoende voor de zege op Sparta, dat in de slotfase met tien man verder moest na de rode kaart van Mimoun Mahi.

Sparta, waar Internazionale-huurling Daniel Bessa in de 54ste minuut zijn debuut maakte, is inmiddels terug te vinden op de tiende plaats in de Jupiler League. Jong FC Twente bezet de zeventiende plek.

Achilles '29 - VVV-Venlo 0-3
VVV-Venlo deed wat het moest doen bij hekkensluiter Achilles: winnen. De Limburgers gingen in de voorgaande competitiewedstrijden tegen Excelsior (2-0) en Telstar (3-1) nog onderuit, maar maakten korte metten met de ploeg van trainer François Gesthuizen. Doelpunten van Leon de Kogel, Danny Post en Dyon Gijzen in de eerste helft bleken voldoende voor de ruime zege in Groesbeek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.