Jong Spanje finalist na prachtige goals Isco en Morata

Jong Spanje heeft de finale van het Jeugd EK bereikt door Jong Noorwegen met 3-0 te verslaan. Een zeer fraaie goal van Isco maakte in de slotfase een einde aan de hoop van de Noren, Álvaro Morata bepaalde de eindstand op 3-0.

De Spanjaarden domineerden vrijwel de gehele eerste helft, waardoor het spel zich merendeels op de helft van de Noren afspeelde. Toch had de ploeg, die als koploper eindigde in Groep B, moeite met het stugge verdedigen van de Scandinaviërs.

En als Spanje wél een grote mogelijkheid kreeg, was het de Noorse keeper Ørjan Nyland die ervoor zorgde dat zijn elftal niet op achterstand kwam. Met knappe reddingen hield hij Jong Noorwegen 45 minuten lang in de race.

Op slag van rust liet Rodrigo echter de openingstreffer aantekenen. De aanvaller profiteerde van een hectische situatie in het strafschopgebied na een corner, die was gegeven nadat Nyland weer een stijlvolle redding had verricht.

In de tweede helft kreeg Jong Noorwegen meer kansen en kon het bij vlagen gevaarlijk worden. Dit gebeurde tevens door de laconieke houding die Jong Spanje aannam. Met name AZ'er Markus Henriksen kreeg een grote mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar zijn inzet eindigde over het doel.

In de slotfase, op het moment dat de Noren gevaarlijker werden, bracht Isco Jong Noorwegen de nekslag toe. Een indrukwekkende individuele actie werd gevolgd door een puntertje in de kruising: 2-0.

Uiteindelijk zorgde Morata ervoor dat de eindstand hetzelfde was als die tegen Jong Oranje, door de bal vanaf een lastige hoek binnen te schieten: 3-0. Door de overwinning speelt Jong Spanje dinsdag de finale in Jeruzalem tegen Jong Oranje of Jong Italië.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.