Jong PSV wordt snel volwassen in Jupiler League

Jong PSV vierde vrijdagavond na de 1-1 bij RKC Waalwijk het behalen van de eerste periodetitel alsof er een belangrijke trofee was gepakt. Het succes vervulde de jonge Eindhovenaren en de clubleiding met trots. ‘Wij zijn de terechte periodekampioen’, oordeelde trainer Pascal Jansen.

Jong PSV wordt snel volwassen in Jupiler League

Het was een luxe erehaag. In de gang voor de kleedkamer trakteerden Ruud Brood, Art Langeler, Ruud Hesp en Marcel Brands de spelers van Jong PSV op een waar heldenonthaal. De felicitaties en de schouderklopjes werden breedlachend in ontvangst genomen. Nadat trainer Pascal Jansen de laatste spelers naar binnen had gedirigeerd, kon het echte feest beginnen. De uitgelaten jongelingen poseerden schreeuwend voor de foto en de champagne-flessen werden geschud. De knallende kurk was voor de erehaag het sein zich snel uit de voeten te maken. De vrees voor een nat pak was te groot. Of de oudere heren wisten dat de dj van dienst een eigentijdse show ging opvoeren die door een vorige generatie niet op heel veel bijval kon rekenen. De hypermoderne klanken knalden uit de speakers. De verbaasde blik van routinier Simon Poulsen verraadde een generatiekloofje.

Trainer Pascal Jansen zag het allemaal glimlachend en goedkeurend aan. Enkele dagen eerder had hij op De Herdgang nog verkondigd dat het ook bij het leerproces paste om een wedstrijd met dergelijke belangen te spelen en dat het ook weleens zo zou kunnen zijn dat je met een gelijkspel genoegen moest nemen. Dat deed de oefenmeester dan ook. ‘Maar ik vind het wel storend dat we een tegenstander het idee geven dat er wat te halen valt’, bleef Jansen kritisch.

Bekijk hier al onze video's