Jong PSV op De Herdgang veel te sterk voor Ajax

Het duel tussen Jong PSV en Jong Ajax is met veel gemak gewonnen door de Eindhovenaren (2-0), die de hoofdstedelingen nog spaarden op hun offday.

Al na 25 seconden scoorde de thuisclub nadat Erik Quekel de bal tegen zich aan kreeg geschoten door doelman André Onana, maar scheidsrechter Ingmar Oostrom keurde het doelpunt af vanwege hands door de PSV-spits. Vijf minuten later was het alsnog raak; Marcel Ritzmaier opende de score.

Abel Tamata was dicht bij de tweede Eindhovense treffer, maar dit keer bracht Onana uitstekend redding. Na ruim een half uur zorgde Viktor Fischer aan de andere kant voor het eerste gevaar namens Ajax, dat weinig in te brengen had op De Herdgang.

Op slag van rust schoot invaller Suently Alberto na een rommelige situatie de ploeg van trainer Darije Kalezic op een 2-0 voorsprong. Dat bleek de eindstand in Eindhoven, waardoor Jong PSV stijgt naar de veertiende plaats in de Jupiler League. Ajax blijft tiende.