Jong PSV legt FC Den Bosch genadeloos over de knie

Reacties

Een erg onervaren Jong PSV heeft in de Jupiler League met ruime cijfers gewonnen van streekgenoot FC Den Bosch. De beloften van FC Twente wonnen thuis van Fortuna Sittard.

Jong PSV legt FC Den Bosch genadeloos over de knie

Jong PSV - FC Den Bosch 5-1
FC Den Bosch moest in een vrijwel leeg Philips Stadion topscorer Erik Quekel missen: hij kreeg afgelopen week in het bekerduel met SC Cambuur de rode kaart. Jong PSV-trainer Darije Kalezic kon op zijn beurt niet beschikken over profs uit de A-selectie en moest het dus met enkel ‘eigen’ spelers en A-junioren doen.

Desondanks hadden de Eindhovense beloften de ontmoeting met de subtopper (de ploeg staat na de nederlaag achtste) in de Jupiler League halverwege al beslist. Ayrton Statie beging in het strafschopgebied een overtreding op Mohamed Rayhi, aanvoerder Clint Leemans (foto) pakte het cadeautje vanaf de stip koel uit: 1-0. Elvio van Overbeek en Rayhi zelf (weergaloze stift) tilden de stand nog voor rust naar 3-0.

Na de 4-0 van Aleksandar Boljevic lieten de Eindhovenaren via met name Van Overbeek en Rayhi een handvol kansen liggen om uit te lopen naar een absolute monsterscore. Barry Maguire (foto, midden) tekende - na een rake kopbal van PSV'er Jordy de Wijs - vanaf de stip uiteindelijk nog voor de Bossche eretreffer: 5-1. Jong PSV stijgt door zijn grootste overwinning ooit in het betaald voetbal naar plaats veertien.

Jong FC Twente - Fortuna Sittard 3-0
Net als de collega's uit Eindhoven speelde Jong FC Twente in een spookachtig decor, en ook de Enschedeërs stonden halverwege op voorsprong. Shadrach Eghan schoot de bal van net buiten zestien laag achter Fortuna-doelman Ferhat Kaya. Een kwartier voor tijd zorgde spits Felitciano Zsschusschen voor 2-0.

Ondanks een rode kaart voor Tukker Peet Bijen mocht Jari Oosterwijk in de absolute slotfase zelfs nog de 3-0 maken en zorgde er daarmee voor dat de deceptie voor de ploeg van Peter van Vossen compleet werd. Jong FC Twente staat door de overwinning knap zevende, de Limburgers bezetten nu de voorlaatste positie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.