Jong PSV in slotfase ten onder in Enschede

Jong PSV slaagde er ook maandagavond niet in om te winnen. Op bezoek bij Jong FC Twente kregen de Eindhovenaren de beste kansen, maar gingen in de slotfase opnieuw ten onder: 2-0.

De beloftenploeg van PSV verloor de voorgaande drie competitieduels van respectievelijk FC Volendam (3-1), Fortuna Sittard (2-1) en FC Den Bosch (4-1). De Brabanders hoopten in Enschede een einde te maken aan die negatieve reeks.

In de eerste helft was de ploeg van trainer Darije Kalezic een aantal keren dicht bij de openingstreffer. De grootste kans was zonder twijfel voor Alex Schalk, maar de ex-speler van NAC Breda faalde oog-in-oog met de uitstekend keepende Sonny Stevens. Ook na de rust kreeg Jong PSV mogelijkheden, al waren de beste kansen voor Jong FC Twente.

Ondanks de goede bedoelingen ging Jong PSV toch weer onderuit. In de laatste acht minuten scoorde Jong FC Twente twee keer via Thijs Bouma en Kriztopher Vida, waardoor de punten in Enschede bleven. Jong PSV staat twaalfde, terwijl de Tukkers zijn terug te vinden op plaats zestien.