Jong PSV en MVV morsen, spektakelzege NAC

FC Volendam is vrijdag in de Jupiler League de spelbreker geweest voor MVV Maastricht, dat verzuimde te profiteren van het uitcomplex van koploper Jong PSV. NAC Breda leefde tussen hoop en vrees, maar lachte na afloop.

MVV Maastricht – FC Volendam 1-2
FC Volendam heeft de opmars van MVV Maastricht een halt toegeroepen. De gasten kwamen in de 37ste minuut op voorsprong via Daniel van Son. Dat gebeurde kort nadat Thomas Verheijdt zich tevergeefs had beklaagd bij scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. De spits van MVV claimde te zijn vastgehouden, waardoor hij een kans onbenut moest laten.

Halverwege de tweede helft kreeg MVV het doelpunt alsnog. Met een schitterende vrije trap bracht Alessandro Ciranni de 1-1 op het scorebord. In de slotfase kroonde invaller Bert Steltenpool zich tot matchwinner namens FC Volendam, dat door de zege een sprong maakt op de ranglijst naar de zesde stek. Door de nederlaag moet MVV wat punten betreft NAC Breda naast zich dulden op de tweede plaats.

Telstar – Jong PSV 0-0
Jong PSV heeft opnieuw op vreemde bodem puntenverlies moeten incasseren. Na het bezoek aan NAC Breda (1-1), RKC Waalwijk (1-1) en Almere City FC (1-0) bleven de Eindhovense beloftes bij Telstar steken op een doelpuntloos gelijkspel. Ook nadat Telstar-aanvoerder Benjamin van den Broek met een tweede gele kaart voortijdig de kleedkamer had moeten opzoeken, kon Jong PSV de ban niet breken.

FC Oss – NAC Breda 3-4
FC Oss keek na minder dan een half uur al tegen een 0-2 achterstand aan. Doelpunten van Giovanni Korte en Arno Verschueren gaven NAC Breda een marge die een voldoende basis had moeten zijn voor een overwinning. Maar de thuisploeg toonde veerkracht. Door twee goals van Tom Boere, waarvan één uit een strafschop, en eentje van Justin Mathieu lagen de kaarten er na 53 minuten compleet anders voor. Cyriel Dessers poetste na ruim een uur de achterstand weg. In de laatste minuut was er dan toch nog Bredase vreugde nadat Mathieu een voorzet van Mounir El Allouchi in zijn eigen doel werkte.

Achilles '29 – De Graafschap 0-0
De Graafschap blijft aanmodderen dit seizoen. Zelfs op bezoek bij hekkensluiter Achilles '29 konden De Superboeren de zo gewenste zege niet boeken. Beide ploegen kregen grote kansen de wedstrijd te beslissen, maar de doelpunten bleven achterwege in Groesbeek. Daardoor zal de druk op De Graafschap-trainer Jan Vreman, die vorige week nog een spoedberaad voerde, verder toenemen.

Overige uitslagen:
Almere City FC – Helmond Sport 1-0
FC Den Bosch – Jong FC Utrecht 1-0

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}