Jong PSV bezorgt morsend Sparta troost

Sparta Rotterdam heeft bij FC Eindhoven punten laten liggen. Jong PSV zorgde met een verrassende uitslag bij VVV-Venlo voor troost voor de koploper in de Jupiler League.

FC Eindhoven – Sparta Rotterdam 1-1
Sparta Rotterdam heeft in het Jan Louwers Stadion genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Nummer vier FC Eindhoven hield op eigen veld de koploper van de Jupiler League op 1-1.

Sparta dankte het punt in Eindhoven aan Paco van Moorsel. De aanvallende middenvelder brak na bijna een half uur de ban namens De Kasteelheren. Zijn schot van net buiten het strafschopgebied was keeper Ruud Swinkels te machtig.

In de 55ste minuut kwam het antwoord van FC Eindhoven. Clubtopscorer Jinty Caenepeel tekende uit een strafschop – toegekend na hands – voor de 1-1. Sparta had een overwicht, maar de man van de gelijkmaker kreeg in de slotfase nog een van de beste kansen van de avond. De Belgische aanvaller omspeelde keeper Roy Kortsmit maar schoot vervolgens naast.

VVV-Venlo – Jong PSV 1-2
Simon Poulsen maakte zijn rentree bij Jong PSV na een kuitblessure. Maar er was meer reden voor een goed gevoel bij de Eindhovense beloftes, die dankzij een treffer van Aleksandar Boljevic na 45 minuten de kleedkamer konden opzoeken met een 1-0 voorsprong.

Daarmee mocht Jong PSV zich wel gelukkig prijzen, want VVV-Venlo had de betere kansen. De Limburgers zagen ook een treffer van Ralf Seuntjens worden afgekeurd wegens buitenspel en een voorzet van Niels Fleuren op de paal belanden.

Na rust, waarin Poulsen achterbleef in de kleedkamer, maakte de thuisploeg opnieuw meer aanspraak op een doelpunt dan Jong PSV. In de 52ste minuut had de ploeg van trainer Maurice Steijn ook succes via Johnatan Opoku. Met hangen en wurgen  bleven de gasten, waar de pas zeventienjarige Gianluca Scamacca debuteerde, overeind in De Koel.

Sterker nog, in blessuretijd ging VVV onderuit. Opoku kreeg de bal op zijn linkerarm, waarna Rai Vloet uit een strafschop Jong PSV naar de overwinning schoot.

Door de resultaten in Eindhoven en Venlo is de achterstand van VVV-Venlo op Sparta gegroeid tot zes punten. De Limburgse nummer twee heeft bovendien een wedstrijd meer gespeeld dan de koploper.