Jong Oranje verliest ook van Zuid-Korea

Het wil maar niet vlotten met Jong Oranje. De ploeg van bondscoach Wim Koevermans verloor in het Olympisch Stadion voor ongeveer 4000 vooral jonge toeschouwers kansloos van Zuid-Korea. De Nederlanders speelden een zeer matig duel, met een negatieve hoofdrol voor Romano Denneboom (foto).

Jong Oranje verliest ook van Zuid-Korea

De spits van SC Heerenveen liet zich gaan in de 78ste minuut door zeer geïrriteerd een tegenstander in het gezicht te slaan. Direct rood was zijn straf. De actie van Denneboom was illustratief voor het spel van Jong Oranje, dat een machteloze indruk maakte. Het zegt genoeg dat Robin van Persie, afgelopen zondag nog een van de uitblinkers tijdens Ajax-Feyenoord, alleen maar opviel door de gele kaart die hij opliep.

De ploeg van Koevermans kwam er tegen de Zuid-Koreanen vooral na rust niet aan te pas. Geen enkele uitgespeelde kans creëerde het elftal. Lange tijd waren schoten van Theo Janssen en Arjen Robben de enige noemenswaardige wapenfeiten. In de laatste minuut zorgde invaller Youssouf Hersi nog voor het meest gevaar. Hij kopte binnen uit een hoekschop, maar zag de Koreaanse doelman goed ingrijpen.

Gino Coutinho, keeper van Jong Oranje, had het heel wat drukker. De PSV'er redde enkele keren knap, kreeg één keer de hulp van de paal, maar was kansloos in de 64ste minuut. Uitblinker Do-Heon Kim zette Seng-Jun Son met een mooie steekpass vrij voor Coutinho, waarna Son de Vughtenaar passeerde in de verre hoek. Het was een terechte beloning voor het fris en aanvallend spelende Zuid-Korea.

Wim Koevermans is vooralsnog niet succesvol met Jong Oranje. In vier duels heeft hij nog niet gewonnen, sterker nog, hij peurde slechts één puntje uit de ontmoetingen (gelijk tegen Oostenrijk). Wit-Rusland, Duitsland en Zuid-Korea bleken alle te sterk.

Guus Hiddink loofde de jonge Zuid-Koreanen. 'Ze zijn wat verlegen gestart, maar na rust hebben ze het initiatief genomen', aldus de voormalig bondscoach van zowel Zuid-Korea als Nederland. 'Ze hebben goed gebruik gemaakt van hun snelheid en hebben laten zien, waar Zuid-Korea inmiddels om bekend staat.'

Opstelling Jong Oranje
Coutinho; Collin, Boulahrouz, Dingsdag, Leiwakabessy; De Jong, Van Persie, Janssen; Oost, Denneboom, Robben.

Bekijk hier al onze video's