Jong Oranje maakt vliegende start nieuwe cyclus

In De Adelaarshorst heeft het Jong Oranje van bondscoach Fred Grim zich direct gemanifesteerd. De Cypriotische leeftijdsgenoten werden bij de start van de EK-kwalificatie onder de voet gelopen (4-0).

Grim, die in juni begon bij Jong Oranje, had binnen een half uur weinig zorgen meer over het resultaat. Jong Cyprus was geen partij voor de Nederlandse beloftes. Keeper George Tasouris had geen antwoord op de pogingen van Hans Hateboer (foto) en Vincent Janssen.

Maar de productie was een magere afspiegeling van het krachtsverschil. Met Jean-Paul Boëtius als een van de uitblinkers regende het kansen. Maar pas in de tweede helft slaagde Jong Oranje erin de productie op te voeren.

Riechedly Bazoer luisterde in de 53ste minuut na een combinatie met Boëtius zijn debuut op met een doelpunt. Na ruim een uur maakte Janssen de 4-0 in De Adelaarshorst voor Jong Oranje, dat dinsdag tegen Jong Turkije de kwalificatiereeks voor het EK in 2017 vervolgt.