Jong Oranje blijft koploper na gelijkspel in Schotland

In Groep 10 van de kwalificatiereeks voor het EK van 2013 in Israël heeft Jong Oranje de aanval van de Schotse leeftijdsgenoten op de eerste plek afgeslagen. De ploeg van bondscoach Cor Pot hield de achtervolger op een gelijkspel (0-0).

Jong Oranje blijft koploper na gelijkspel in Schotland

In het Saint Mirren Park in Paisley kreeg Jong Oranje de kans om revanche te nemen voor de 2-1 thuisnederlaag die het op 14 november vorig jaar leed. Maar de Schotten kwamen veel feller uit de startblokken. In het eerste kwartier speelde het spel zich vooral af voor het doel van doelman Jeroen Zoet.

In de zestiende minuut stond de door PSV aan RKC Waalwijk uitgeleende sluitpost aan de basis van de eerste grote kans namens de bezoekers. Zijn snelle uittrap kwam via Adam Maher bij Lerin Duarte terecht, die in kansrijke positie over en naast schoot.

Via Leandro Bacuna, Marco van Ginkel en Nacer Barazite kreeg Jong Oranje in het restant van de wedstrijd nog mogelijkheden, maar het was de thuisploeg die meer gevaar stichtte. Het bleef echter bij 0-0, waardoor Jong Oranje koploper blijft in Groep 10 met tien punten uit vijf duels. Schotland en Bulgarije volgen met respectievelijk negen en acht punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's