Jong FC Utrecht promoveert naar Jupiler League

Reacties

Jong Utrecht heeft zich voor liefst 3500 toeschouwers van promotie naar de Jupiler League verzekerd door op de laatste speeldag van de beloftencompetitie met 1-1 tegen Jong FC Volendam gelijk te spelen.

Jong FC Utrecht promoveert naar Jupiler League

Een week eerder had de ploeg van trainer Robin Pronk concurrent AZ achterhaald door met 0-2 in Alkmaar te zegevieren. Tegen Volendam verzuimde Utrecht lang een overwicht uit te drukken in goals. Een klein kwartier voor tijd maakte Hamza Boukhari de openingstreffer, vlak voor tijd maakte Volendam gelijk. Concurrent Jong AZ verloor op de laatste speeldag met 2-1 van Jong Sparta.

Jong Utrecht hield in de eindstand Jong AZ, Jong Vitesse, Jong Sparta en Jong Twente achter zich. Die vier beloftenelftallen plaatsten zich voor de Tweede Divisie. Voor dat derde niveau in Nederland zijn nog twee plaatsen te vergeven. Naast de beloftenploegen zijn ook de Zaterdagtopklassers Katwijk, Excelsior Maassluis, HHC Hardenberg, Kozakken Boys, Barendrecht en Spakenburg en de Zondagtopklassers FC Lienden, TEC, VVSB, De Treffers, Koninklijke HFC en AFC zeker van de Tweede Divisie. Op de laatste speeldag beslissen de duels GVVV-Rijnsburgse Boys en HSC '21-UNA wie de laatste twee tickets verovert.

Trainer Pronk zal ook volgend seizoen Jong Utrecht onder zijn hoede hebben. Hij bezit de juiste papieren om in de Jupiler League hoofdtrainer te zijn. Grote vraag is waar Jong Utrecht de thuiswedstrijden zal gaan afwerken: op trainingscomplex Zoudenbalch of in Stadion Galgenwaard? Algemeen directeur Wilco van Schaik: 'Jong Utrecht speelt nu op Zoudenbalch, maar die locatie voldoet niet aan de licentie-eisen voor een Jupiler League-club. We moeten investeren. Spelen in het stadion heeft voor- en nadelen. Wat kan het veld hebben, bijvoorbeeld? Komende week zitten we weer bij elkaar en binnenkort nemen we een weloverwogen besluit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.