Jong FC Utrecht pakt historisch punt tegen FC Dordrecht

Jong FC Utrecht heeft in de tweede speelronde in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht nagelaten zijn eerste overwinning te boeken in de Jupiler League, maar pakte wel zijn eerste punt ooit in het betaalde voetbal. Door een gemiste strafschop van invaller Hamza Boukhari bleef het bij 1-1 in de Domstad.

De beloftenploeg van Utrecht liep vorige week bij zijn debuut op het tweede niveau nog tegen een 4-1 nederlaag aan op bezoek bij NAC Breda. Tegen Dordrecht had het elftal van coach Robin Pronk meer in te brengen. Utrecht nam in de elfde minuut de leiding met dank aan Darren Rosheuvel. Hij scoorde na een vloeiende aanval van de Utrechters. Patrick Joosten speelde Rosheuvel vrij en laatstgenoemde schoot raak via de binnenkant van de paal.

De ruim duizend toeschouwers in De Galgenwaard zagen Dordrecht nog voor rust langszij komen. Jafar Arias tikte eenvoudig binnen na gegrabbel van doelman David Jensen, die moeite had met een van richting veranderde voorzet.

De ingevallen Boukhari kreeg vervolgens in de 87ste minuut de uitgelezen kans om de thuisploeg aan de zege te helpen toen de bal op de stip ging na een overtreding van Erol Alkan op Gyrano Kerk. Boukhari schoot te slap in, waardoor doelman Tim Coremans zijn ploeg eenvoudig uit de brand kon helpen.