Jong Ajax verliest bij Telstar, PSV slaat laat toe

Jong Ajax is vrijdagavond onderuit gegaan, terwijl Jong PSV in de slotfase een nederlaag voorkwam. Fortuna Sittard en FC Emmen versloegen respectievelijk FC Dordrecht en RKC Waalwijk, terwijl de rentree van Wiljan Vloet op de bank bij FC Den Bosch in een gelijkspel resulteerde.

Telstar-Jong Ajax 4-2
De ploeg van het trainersduo Jaap Stam en Andries Ulderink (foto) stond in het uitduel al na 54 minuten voor een onmogelijke opgave. Omdat Tarik Tissoudali de bal in de kruising krulde, Mohammed Ajnane het eindstation van een soepele aanval was en Tim Keurntjes met een knal voor de 3-0 tekende, was het pleit al na een klein uur beslecht.

Ajax richtte zich via een eigen goal van Crescendo van Berkel en een treffer van Aschraf El Mahdioui nog wel op tot 3-2, maar een tweede treffer van Tissoudali maakte een einde aan alle twijfel. Jong Ajax, dat met Richairo Zivkovic in de basis startte, is daardoor nog middenmoter (tiende). Telstar heeft een puntje minder dan de Amsterdammers.

Jong PSV-FC Volendam 2-2
Ook de beloftenploeg van PSV leek vanavond te gaan verliezen. Met de ervaren Deen Simon Poulsen als basisspeler kwamen de Eindhovenaren kort na rust op een 0-1 achterstand. Gyliano van Velzen opende de score. Drie minuten na die treffer was 0-2. Erik Schouten verdubbelde de voorsprong. Door een goal van Aleksandar Boljevic werd het weer spannend en kwamen de Eindhovenaren in de slotfase zelfs nog terug tot 2-2. Clint Leemans bleef vanaf de strafschopstip immers koel. Daardoor is Jong PSV achtste en staat Volendam als nummer vijf al zeven punten achter nummer vier FC Eindhoven.

Helmond Sport-FC Den Bosch 0-0
De eerste wedstrijd sinds de aanstelling van Wiljan Vloet, hij volgde de ontslagen René van Eck op, leverde voor Den Bosch geen overwinning op. In de Brabantse derby werd immers niet gescoord, waardoor Helmond nog negende en Den Bosch veertiende is.

RKC Waalwijk-FC Emmen 0-1
In Waalwijk was door een commerciële stunt vuurwerk beloofd. Zo mochten de spelers met schaars geklede dames het veld betreden, maar zette dat de thuisploeg niet aan tot grootse daden. Een kwartier na het begin was het immers al raak. Rick ten Voorde zette een strafschop om in een doelpunt. Omdat die treffer de enige zou blijken, is RKC met slechts achttien punten nog altijd hekkensluiter. Emmen is de nummer zes.

FC Dordrecht-Fortuna Sittard 1-3
Voor de thuisploeg begon het duel nog zo mooi. Rangelo Janga zorgde in de beginfase voor een voorsprong, maar de fans van Dordt moesten lijdzaam toezien hoe een rode kaart roet in het eten gooide. Na ruim een half uur moest Jordy Vleugels inrukken en benutte Roel Janssen de strafschop: 1-1. Kort na rust bezorgde Lars Hutten de Limburgers de 1-2. De kers op de taart was voor Jordie Briels: 1-3. Ondanks de zege is Fortuna nog zeventiende en Dordrecht twaalfde.

Lees hier de verslagen van de topploegen uit de Jupiler League.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}