Jones brengt topsportklimaat in De Kuip

Reacties

Met Brad Jones heeft Feyenoord een teamspeler pur sang gevonden. De Australische doelman brengt in Rotterdam het door Dirk Kuijt gewenste professionele klimaat.

Jones brengt topsportklimaat in De Kuip

Jones, net als Nicolai Jørgensen, is een speler die niet alleen op het veld maar ook daarbuiten een volwassen prof is die de jeugdige talenten bij de hand neemt. Tekenend was de opmerking van Rick Karsdorp dat hij altijd zo moet lachen om Jones. Bij winst nodigt de jeugdige rechtsback de keeper steevast uit om de zege in de stad te vieren, waarop Jones hem altijd verordonneert naar huis en bed te gaan.

Het lijken kleine dingen, maar Dirk Kuijt dacht vorig jaar soms aan stoppen omdat hij zo weinig steun voelde en achter zijn rug nog weleens dominee werd genoemd vanwege zijn voortdurende gehamer op professioneel gedrag.

Nu is het andersom. Wie niet mee wil, zoekt het maar uit. Een groep die de stunt tegen United nauwelijks vierde. Misschien niet zo leuk, maar als je dan kort daarop óók wint in Eindhoven, is dat onbetaalbaar.

'Dat we drie dagen later zó'n prestatie leveren, zegt iets over onze mentaliteit', weet Jones. 'Op het veld pushen we elkaar om door te blijven gaan. De teamgeest die we hebben, is ongelooflijk. Maar het is allemaal niets waard als we de volgende wedstrijd niet winnen. Het seizoen is net begonnen.'

In de nieuwe VI en op VI Premium lees je het hele verhaal over de superweek van Feyenoord.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.