Jonas waarschuwt Zenit: 'Moorden of vermoord worden'

Reacties

Benfica vestigt zijn hoop voor het bereiken van de kwartfinale van de Champions League op Jonas. De doelpuntenmachine waarschuwt tegenstander Zenit Sint-Petersburg. 'In de knock-outfase is het moorden of vermoord worden.'

Jonas waarschuwt Zenit: 'Moorden of vermoord worden'

De 31-jarige Jonas is bezig aan zijn beste seizoen ooit, want hij maakte in de Primeira Liga al 26 doelpunten. Drie weken geleden maakte hij in het thuisduel met Zenit (1-0) de winnende goal. Hij vindt het heerlijk om te schitteren in de CL. 'Dit toernooi geeft zo'n enorme kick aan een speler. Dit is het toernooi waaraan iedereen wil meedoen. Toen ik een jong ventje was, keek ik hoe Ronaldo en Rivaldo in de Champions League schitterden. Nu doe ik er zelf aan mee. Dat is een groot voorrecht.'

'Het zou voor ons als spelers fantastisch zijn om de kwartfinale te halen. Voor de club zou het financieel een opsteker zijn', gaat Jonas verder. De laatste keer dat Benfica zich bij de laatste acht van de CL plaatste, was in het seizoen 2011/12.

De Portugezen moeten het woensdag in Sint-Petersburg (aftrap 18.00 uur) zonder Jardel, André Almeida (beiden geschorst), Lisandro López, Júlio César en Luisão (allen geblesseerd) stellen. 'Dat is vervelend, maar mijn andere spelers hebben genoeg kwaliteit. Neem Rúben Dias, hij is de toekomst van deze club', laat Benfica-trainer Rui Vitória weten. Dias (18) kan in Rusland zijn debuut maken voor Benfica.

Bij Zenit ontbreken Domenico Criscito (geschorst), Viktor Fayzulin en Javi García (beiden geblesseerd). 'Dus we moeten wat dingen veranderen, maar daar moeten we niet te lang bij stilstaan', aldus trainer André Villas-Boas. 'We kunnen historie schrijven', doelt hij op het voor het eerst bereiken van de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.