Jol ziet defensie weer falen en verliest opnieuw

Op bezoek bij Newcastle United bleef Tottenham Hotspur opnieuw puntenloos. Het was al de vijfde nederlaag in tien Premier League-duels voor de ploeg van coach Martin Jol. Zwak verdedigen leverde Spurs een 3-1 nederlaag op.

Op St. James' Park ging het voor Tottenham op slag van rust fout toen Michael Dawson zich verkeek op een lange pass van Newcastle-linksback José Enrique. Obafemi Martins strafte het gestuntel af en zette de thuisclub op een 1-0 voorsprong.

Ook bij de 2-0 van Claudio Caçapa in de 51ste minuut klopte er weinig van de organisatie bij Spurs. De Braziliaanse verdediger kon na een hoekschop geheel vrijstaand binnenkoppen.

Hoewel er individuele fouten aan de doelpunten vooraf gingen, was de achterstand van Tottenham overigens wel terecht. Newcastle had voor eigen publiek het beste van het spel.

Jol had zelf een opmerkelijke keuze gemaakt. Hij liet Darren Bent in de basis beginnen in plaats van Dimitar Berbatov. Bent speelde een ongelukkige wedstrijd, terwijl er van Berbatov direct veel dreiging uitging na zijn invalbeurt. De Bulgaar kwam in veld bij een 2-1 achterstand, nadat Robbie Keane de marge had verkleind door een rebound binnen te tikken.

Een punt zat er echter niet in voor Spurs. James Milner besliste de wedstrijd met een harde volley: 3-1. Na tien speeldagen bezet Tottenham de achttiende plaats met zeven punten. Newcastle staat achtste in de Premier League.