Jol wint eindelijk met Fulham, Vorm houdt de nul

Het Fulham van trainer Martin Jol heeft in haar zevende competitieduel eindelijk gewonnen. Dat was in de voorgaande zes optredens niet gelukt. Queens Park Rangers kreeg een genadeloos pak slaag. Michel Vorm versloeg met Swansea City in eigen huis Stoke City.

Fulham – Queens Park Rangers 6-0Na 89 seconden kon Jol al juichen. Andy Johnson zorgde voor de openingstreffer en tevens het snelste doelpunt dat dit seizoen in de Premier League gemaakt is. Nog voor de onderbreking was de zege binnen voor Fulham. Danny Murphy benutte een strafschop en Johnson sloeg nogmaals toe: 3-0.

Na de onderbreking was Johnson na een uur spelen nog een keer trefzeker. Door zijn hattrick kon QPR de laatste hoop op een ommekeer uit het hoofd zetten. Clint Dempsey en uitblinker Bobby Zamora bepaalden de eindstand op 6-0. Bij Fulham was de basisplaats van Moussa Dembélé opvallend, evenals de negentig minuten durende reservebeurt van Bryan Ruiz.

Door de eerste overwinning van het seizoen heeft Fulham de aansluiting gevonden met de Engelse middenmoot. QPR maakte al voor zondag deel van die middenmoot uit.

Swansea City – Stoke City 2-0Michel Vorm droeg bij aan de nipte zege van de thuisploeg. Omdat de Nederlander geen tegentreffers toe stond, wonnen de gastheren. Scott Sinclair was al na negen minuten de maker van het eerste doelpunt. Zijn benutte strafschop kon niet meer worden weggepoetst door Stoke. In de slotfase bepaalde Andy Graham de eindstand op 2-0. Ook Stoke en Swansea bezetten een positie in de middenmoot. Foto: VI Images