Jol, Stevens en Van Marwijk op shortlist VfL Wolfsburg

Steve McClaren verkeert bij VfL Wolfsburg in een allesbehalve riante positie. De Engelsman staat zwaar onder druk en een nieuwe nederlaag in het bekerduel van woensdag met Energie Cottbus zou wel eens zijn ontslag kunnen betekenen.

Jol, Stevens en Van Marwijk op shortlist VfL Wolfsburg

In aanloop naar het bekertreffen deed directeur Dieter Hoeness er nog een schepje bovenop. 'Er moet gewonnen worden en daarmee uit', luidde de niets aan twijfel overlatende boodschap richting de voormalig FC Twente-trainer.

Volgens Bild is het congé van McClaren slechts een kwestie van tijd. Het boulevardblad meent ook al te weten welk kwartet trainers tot de mogelijke opvolgers behoort. Saillant detail: drie van de vier gegadigden komt uit Nederland.

Volgens Bild staan de onlangs bij Ajax opgestapte Martin Jol en Bert van Marwijk (ondanks een doorlopend contract bij de KNVB) hoog op het verlanglijstje. Ook de namen van Christian Gross (momenteel zonder club) en Huub Stevens (trainer van Red Bull Salzburg) zouden voorkomen op de shortlist.

Het toernooi om de DFB Pokal is voor McClaren en Wolfsburg een reddingsboei. In de Bundesliga is het uitzicht op succes immers ernstig vertroebeld door de huidige dertiende plaats met slechts negentien punten uit zeventien duels. Ter illustratie: het gat naar hekkensluiter Borussia Mönchengladbach is slechts negen punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's