Jol: 'Kiev is de zwaarst mogelijke tegenstander'

Martin Jol toonde zich niet blij met Dinamo Kiev als volgende tegenstander in de play-offs van de Champions League. 'Dit is voor ons de moeilijkste loting', aldus de Ajax-trainer in een eerste reactie.

Jol: 'Kiev is de zwaarst mogelijke tegenstander'

Jol had al een vervelend voorgevoel, want hij bekende dat hij voordien het mapje met informatie van de ploeg uit Oekraïne boven op de stapel van mogelijke tegenstanders had gelegd. 'Dat het ons dan ook nog overkomt, is niet prettig. Dit is precies de ploeg tegen wie we het liefst niet hadden gespeeld.

Dinamo Kiev wordt door Jol getypeerd als een geduchte tegenstander. 'Ze hebben heel wat ervaring in de Champions League en bovendien hebben ze zich versterkt met een aantal dure spelers. Zwaarder hadden we het niet kunnen treffen. Helaas zit het allemaal niet mee.'

De Ajax-trainer blikte vrijdag eveneens vooruit op de eerste competitiewedstrijd van de Amsterdammers. Jol moet het uit bij FC Groningen (zondag) doen zonder de geschorste Luis Suarez. Ook het meespelen van middenvelder Rasmus Lindgren is onzeker. De Zweed hield aan het duel met PAOK Saloniki (woensdag) lichte knieklachten over. Zaterdag ondergaat Lindgren een laatste test waarna wordt bepaald of hij speelklaar is.

Jol verwacht zondag allesbehalve een walk-over. 'Ze zijn thuis vaak lastig te bestrijden voor tegenstanders', weet Jol. 'Daarnaast hebben ze zich de afgelopen periode redelijk versterkt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen