Jol kan Malbranque van dichtbij bewonderen

Twee namen stonden nog op het lijstje van spelers die Tottenham Hotspur en Martin Jol op de laatste dag van de transfermarkt zouden willen inlijven. Eentje is daar al van binnen: Steed Malbranque.

Jol kan Malbranque van dichtbij bewonderen

De Franse middenvelder komt van Fulham, waarvoor de in België geboren middenvelder sinds de zomer van 2001 speelde. Wat The Spurs aan Fulham betalen voor Malbranque is nog niet bekend.

'Steed is een handige, multifunctionele middenvelder van echte kwaliteit. Hij kan op links, rechts en centraal uit de voeten en kan goed werken in ons systeem. Hij is een speler, die ik altijd al heb bewonderd', vertelde Jol op de website van Tottenham. De Haagse coach zal nog wel een week of tien moeten wachten op het debuut van Malbranque, omdat de Fransman kampt met een liesblessure.

Tottenham stuurde Wayne Routledge op huurbasis naar Fulham. De 21-jarige aanvaller heeft de concurrentiestrijd met Aaron Lennon verloren en hoopt bij The Cottagers meer ervaring op te doen.

Verder lijkt het erg waarschijnlijk dat Jol donderdag ook nog Pascal Chimbonda kan verwelkomen. De Franse rechtsback zou voor een bedrag van circa zeven miljoen euro de overstap maken van Wigan Athletic.

Bekijk hier al onze video's