Jol houdt met Fulham topploeg Chelsea in bedwang

Martin Jol heeft met Fulham een onverwacht succesje geboekt. Op bezoek bij stadgenoot Chelsea hield zijn ploeg The Blues op een knap gelijkspel: 1-1.

De ploeg van manager André Villas-Boas bleef met een katterig gevoel achter. Chelsea was immers het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij. Vooral in de eerste helft was de thuisploeg heer en meester, maar een dot van een kans was aan Fernando Torres niet besteed.

Enkele minuten na rust viel dan toch de verdiende openingstreffer. Een voorzet van Ashley Cole werd door Torres knap gecontroleerd, waarna Juan Mata Fulham-doelman David Stockdale met een diagonale trap kansloos liet: 1-0.

The Cottagers kwamen echter geheel tegen de verwachting in tien minuten later op gelijke hoogte. Bryan Ruiz stond met een goede actie en prachtige kapbeweging aan de basis van de gelijkmaker. De Costa Ricaan zette vanaf rechts voor, waarna Clint Dempsey binnen gleed: 1-1.

Chelsea drong in de slotfase nog wel aan, maar gescoord werd er niet meer. Florent Malouda was met een vlammend schot nog het dichtst bij de winnende treffer, maar Stockdale redde.

Chelsea kwam door het gelijkspel op een totaal van 36 punten uit achttien duels. Jol en de zijnen vergaarden tot op heden negentien punten. Foto: VI Images