Jol haalt overbodige El Hamdaoui niet naar Fulham

Ondanks hardnekkige geruchten die het tegendeel beweren, verlost Martin Jol Ajax niet van Mounir El Hamdaoui. De manager van Fulham beschikt over voldoende aanvallers.

Jol haalt overbodige El Hamdaoui niet naar Fulham

El Hamdaoui past niet in de plannen van Ajax-trainer Frank de Boer. De Marokkaanse spits moet zich volgende week melden bij de Amsterdamse beloften. Fulham, waar Jol de technische leiding heeft, leek hem te gaan verlossen van zijn uitzichtloze situatie.

Maar dat is niet het geval. 'Mounir is een erg goede speler, een van de beste afmakers die ik heb gezien', vertelde Jol desgevraagd tijdens een persconferentie. 'Maar de situatie ligt op dit moment zo, dat ik vier aanvallers heb voor twee beschikbare posities. Bovendien heeft er geen club interesse in een van die vier.'

Bobby Zamora, Andy Johnson, Moussa Dembélé en Clint Dempsey zijn de vier aanvallers in de selectie van Fulham. De laatste staat echter nog niet ter beschikking van Jol voor diens eerste officiële wedstrijden als manager van The Cottagers.

Net als de Mexicaan Carlos Salcido laat Dempsey vanavond het duel met het Faerøerse NSÍ Runavik aan zich voorbijgaan. De Amerikaans international mag de wedstrijd in de eerste voorronde van de Europa League door zijn deelname aan het toernooi om de Gold Cup laten lopen.

Jol heeft geen problemen met het vroege begin van het seizoen voor Fulham, dat dankzij het Fair Play-klassement een Europees startbewijs kreeg. 'Ik kan me voorstellen dat er aardig wat teams zijn die graag in Europa zouden spelen', zei de Scheveninger hierover. 'Als je dat geluk wel hebt, dan mag je niet klagen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's