Jol en Fulham ontsnappen, revanche schlemiel Walters

In de replays van de derde ronde van de strijd om de FA Cup is manager Martin Jol met Fulham ternauwernood ontsnapt aan uitschakeling. Queens Park Rangers zette de opleving onder manager Harry Redknapp voort, terwijl Jonathan Walters zich namens Stoke City revancheerde.

Blackpool - Fulham 1-2 (na verlenging)Nathan Delfouneso (Blackpool) leek met zijn treffer in de 82ste minuut de matchwinner te worden voor de ploeg uit de Championship, maar Kieran Richardson sleepte met een goal in de vierde minuut van de blessuretijd een verlenging uit het vuur voor de ploeg van manager Martin Jol. Het bleek een voorbode van de winst voor Fulham: verdediger Brede Hangeland kopte vier minuten voor het einde van die verlenging van dichtbij de winnende goal binnen. Zodoende bleef Jol een afgang bespaard.

Sunderland - Bolton Wanderers 0-2De grootste verrassing kwam op naam van Bolton Wanderers. Twee treffers in een tijdbestek van negen minuten deden Premier League-club Sunderland in de tweede helft de das om. Marvin Sordell maakte in de 64ste minuut namens Bolton Wanderers de openingstreffer vanaf de strafschopstip. In de 73ste minuut was hij ook verantwoordelijk voor een verdubbeling van de score. Bolton staat zestiende in de Championship, Sunderland veertiende in de Premier League. Stoke City - Crystal Palace 4-1 (na verlenging)Nota bene Jonathan Walters (foto midden) werd de matchwinner in het duel met Championship-ploeg Crystal Palace. In het vijfmetergebied kopte hij in de 95ste minuut de bal achter Crystal Palace-doelman Lewis Price (de 2-1). Een kwartier later was hij bovendien verantwoordelijk voor de derde Stoke-treffer, waarna Cameron Jerome er zelfs nog 4-1 van maakte. In het Premier League-duel van afgelopen zaterdag met Chelsea (0-4 verlies) was Walters nog de grote schlemiel met twee eigen doelpunten en een gemiste strafschop.

West Bromwich Albion - Queens Park Rangers 0-1Ook in het toernooi om de FA Cup zet de opleving van Queens Park Rangers onder manager Harry Redknapp zich voort. Jay Bothroyd kopte een kwartier voor tijd raak uit een hoekschop van Alejandro Faurlin en tekende zo voor de enige treffer.

Overige uitslagenAFC Bournemouth - Wigan Athletic 0-1Birmingham City - Leeds United 1-2Brentford - Southend United 2-1Leyton Orient - Hull City 1-2 (na verlenging)Milton Keynes Dons FC - Sheffield Wednesday 2-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.