John pakt Portugese prijs met Benfica

Benfica heeft met moeite de eerste prijs van het seizoen gepakt. In de strijd om de Portugese Super Cup boog Rio Ave pas na strafschoppen het hoofd (0-0).

Kampioen en bekerwinnaar Benfica kon zondag het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Ook de invalbeurt van Ola John in de honderdste minuut bood geen soelaas voor De Adelaars. Rio Ave, dat afgelopen seizoen zowel de finale om de League Cup als om de nationale beker verloor van Benfica, beet echter na 120 minuten standhouden na strafschoppen alsnog in het stof.

Benfica-keeper Artur bewees in de penaltyreeks zijn waarde door drie pogingen van Rio Ave ongedaan te maken. 'Van de drie finales die we tegen Rio Ave hebben gespeeld, hebben we in deze het meest gedomineerd, maar we slaagden er niet in te scoren', zei trainer Jorge Jesus. 'Dit is een belangrijke zege voor de ploeg en voor mij; dit was de enige prijs die ik nog niet had gewonnen in Portugal.'