John Obi Mikel en Samba kunnen aan de slag bij Anzhi

John Obi Mikel (foto, 24) kan aan de slag bij het Russische Anzhi Makhachkala. De middenvelder van Chelsea overweegt in te gaan op een lucratief aanbod van de club van trainer Guus Hiddink.

John Obi Mikel en Samba kunnen aan de slag bij Anzhi

'Ik ben benaderd door Anzhi', bevestigt Mikel in de Engelse pers. 'Zij willen mij graag hebben, maar ik heb nog niet mijn ja-woord gegeven. Ik laat mij niet opjagen, een beslissing over je toekomst moet weloverwogen zijn. Chelsea en ikzelf nemen de tijd een keuze te maken.'

Mikel krijgt dit seizoen tot zijn eigen ongenoegen weinig speeltijd van Chelsea-manager André Villas-Boas. 'Ik wil vaker spelen. Misschien dat de trainer voorzichtig met mij is na mijn recente blessure. Maar mijn marginale rol zal zeker meespelen in mijn beslissing', aldus de Nigeriaan.

Anzhi heeft naast de interesse in Mikel ook serieuze belangstelling voor Chris Samba (27). De steenrijke Russen zouden zelfs al met zijn huidige werkgever Blackburn Rovers in gesprek zijn over een transfer van de fysiek sterke verdediger.

De transfermarkt is in Rusland langer open dan in Europa. Russische clubs hebben tot en met vrijdag 24 februari middernacht de tijd om transfers af te ronden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's