John na tien jaar terug op trainingsveld van FC Twente

Reacties

Collins John is ruim tien jaar na zijn vertrek naar Fulham terug bij FC Twente. De 28-jarige ex-international houdt zijn conditie op peil bij de beloften van de Tukkers.

John na tien jaar terug op trainingsveld van FC Twente

John kwam afgelopen seizoen nog uit voor het Poolse Pliast Gliwice en Pittsburgh Riverhounds, dat uitkomt in de USL Pro, het derde niveau in het Amerikaanse profvoetbal. De op een zijspoor belande aanvaller speelde slechts vier duels in de gehele jaargang, maar scoorde wel twee keer in de Verenigde Staten.

De ooit zo beloftevolle John is inmiddels een echte voetbalnomade. Sinds hij in 2009 definitief vertrok bij Fulham deed hij landen als Azerbeidzjan en Iran aan, waar hij onder contract stond FK Qabala en Mes Sarcheshmeh. Ook een kortstondig avontuur bij Barnet in de Engelse League Two (vierde niveau), waar hij ploeggenoot was van Edgar Davids, liep op niets uit.

Aanvankelijk leek John de voetbalwereld nog aan zijn voeten te hebben, toen Fulham halverwege het seizoen 2003/04 een flinke transfersom neertelde voor het destijds achttienjarige talent. Met elf goals in 35 duels voor Twente had hij de aandacht getrokken van The Cottagers. Ook in Engeland maakte hij zijn belofte aanvankelijk waar, door in het seizoen 2005/06 twaalf keer te scoren.

Tot een echte doorbraak van John kwam het echter nooit. Fulham verhuurde de inmiddels tweevoudige international vanaf het seizoen 2007/08 achtereenvolgens aan Leicester City, Watford en NEC. Ook een terugkeer in de Eredivisie leverde getuige nul treffers in vijf duels in de jaargang 2008/09 niets op. Zijn vertrek naar SV Roeselare was daarna het begin van een bestaan in de anonimiteit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.