Jóhannsson: 'Winnende tegen Ajax was een hoogtepunt'

Reacties

AZ en Aron Jóhannsson hebben afscheid van elkaar gekomen nu er een principeakkoord bereikt is met Werder Bremen over een overstap. De spits hoopt zijn doelpunten ook op een hoger podium te maken.

Jóhannsson: 'Winnende tegen Ajax was een hoogtepunt'

Vlak voor de afronding van zijn transfer naar Duitsland vertelt Jóhannsson op het clubkanaal van AZ over zijn vertrek. 'Het is mooi om een volgende stap te maken en naar de Bundesliga te gaan. Ik kijk ernaar uit om in een van de beste competities ter wereld te gaan spelen', aldus de 24-jarige Amerikaan.

De twaalfvoudige international twijfelde geen moment toen hij op de hoogte werd gesteld van de interesse. 'Het was een makkelijke keuze toen de belangstelling concreet werd. Het is een mooie uitdaging om voor voor een beter team uit te komen. Ik heb veel geleerd bij AZ, maar dit is een stap in de juiste richting', vertelt de vertrekkende spits.

Jóhannsson, die in 2013 overkwam van het Deense Aarhus, kijkt tevreden terug op zijn Nederlandse verblijf. 'De goede resultaten in de Europa League en derde plaats in de Eredivisie waren mooie successen. Het winnende doelpunt in de uitwedstrijd tegen Ajax (0-1, op 5 februari 2015, red.) was een van mijn persoonlijke hoogtepunten', somt hij op. Jóhannsson kwam in 84 officiële optredens tot 38 doelpunten voor de Alkmaarders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.