Jóhannsson helpt VS vanaf de bank langs Azeri's

Aron Jóhannsson heeft de Verenigde Staten tijdens de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK met één doelpunt langs Azerbeidzjan geholpen. In San Francisco nam de aanvaller van AZ de 2-0 voor zijn rekening. Het betekende tevens de eindstand.

Jóhannson startte tegen Azerbeidzjan op de bank maar mocht na een uur opdraven als vervanger van Chris Wondolowski. Daardoor kwam hij naast Jozy Altidore, zijn voormalige ploeggenoot in Alkmaar, in de spits te spelen. De aanvaller van Sunderland maakte de hele wedstrijd vol. Dat gold niet voor Clint Dempsey, die met een lichte blessure uitviel.

Zes minuten voordat Jóhansson in de 81ste minuut de eindstand met een uitstekende kopbal had bepaald, opende de eveneens ingevallen Mikkel Diskerud de score. Die twee treffers waren samen goed voor de tweede overwinning van 2014. In februari wonnen de VS al van Zuid-Korea (2-0). Oekraïne (0-2) en Mexico (2-2) bleven overeind tegen de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann.

Amerika oefent in aanloop naar het WK nog twee keer. Op 1 juni treft Team USA Turkije, op 7 juni is WK-ganger Nigeria de tegenstander. De Verenigde Staten zitten op het WK ingedeeld in Groep G bij Duitsland, Ghana en Portugal. Ghana is op 16 juni de eerste opponent, waarna Portugal (22 juni) en Duitsland (26 juni) volgen.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.