Jodan Boys stunt en knikkert beschamend Eagles uit de beker

Hoofdklasser Jodan Boys heeft voor een stunt gezorgd in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi door Go Ahead Eagles in Deventer te verslaan. ADO Den Haag ontsnapte aan een blamage tegen Telstar.

Go Ahead Eagles - Jodan Boys 1-2
De thuisploeg begon het duel met de amateurs uit Gouda nog voortvarend. Sam Hendriks mocht in de basis beginnen en beloonde die beslissing van trainer Hans de Koning met de openingstreffer in de 28ste minuut. Eagles raakte daarna de grip op de wedstrijd echter volledig kwijt. Vlak na rust was het dan ook Levi Marengo die een vrije trap van een kleine twintig meter fraai over de muur in de kruising krulde.

Roald Heerkens maakte de blamage voor de Eredivisie-ploeg compleet door vijf minuten voor tijd de 1-2 te maken voor de bezoekers. De hoofdklasser schaart zich daarmee bij de laatste zestien van het bekertoernooi.

ADO Den Haag - Telstar 2-1
De nummer tien van de Eredivisie stond in het Kyocera Stadion tegenover de nummer tien van Jupiler League. ADO-trainer Zeljko Petrovic hield onder anderen Édouard Duplan op de bank en de Fransman zag hoe zijn ploeg in de 39ste minuut op achterstand kwam. Denis Mahmudov (ex-PEC Zwolle) zette de Eredivisionist te kijk.

Het duurde tot een kwartier voor tijd voordat de thuisploeg iets terugdeed, Mike Havenaar bracht zijn ploeg op gelijke hoogte. Zes minuten later zorgde invaller Dennis van der Heijden voor opluchting bij ADO door op fraaie wijze de winnende treffer binnen te koppen. In de slotfase behoedde doelman Robert Zwinkels de Hofstedelingen nog voor de gelijkmaker.

TEC - SC Cambuur 0-4
Cambuur heeft ook zijn tweede duel na het ontslag van trainer Rob Maas gewonnen. Na de 4-2 competitiezege op FC Oss afgelopen vrijdag kwam de ploeg ook op bezoek bij de amateurs van TEC niet in de problemen. Jamairo Monteiro opende al na acht minuten op prachtige wijze de score, door de bal van een meter of dertig over de Tielse doelman heen te schieten.

Rechtsback Jordy van Deelen besliste het duel vervolgens voor rust nog met twee treffers. In blessuretijd tekende Monteiro nog voor zijn tweede doelpunt.

FC Volendam - Almere City FC 2-1
Volendam en Almere City gaven elkaar in de reguliere speeltijd niets toe en er moest dan ook een verlenging aan te pas komen om tot een beslissing te komen in het Krasstadion. Kaj Ramsteijn leek de bezoekers na een kwartier de zege te bezorgen door de bal uit een corner binnen te werken. Dankzij treffers van Kees Kwakman en Bert Steltenpool in de tweede helft van de verlenging plaatste Volendam zich echter alsnog voor de derde ronde van het bekertoernooi.

Spakenburg - ASWH 2-3
Ook in Spakenburg moest er verlengd worden. De bezoekers uit Hendrik Ido Ambacht gaven een 0-2 voorsprong uit handen, maar sloegen uiteindelijk in de verlenging alsnog toe. Peter Verhoeve kopte zijn ploeg in de 106de minuut naar de laatste zestien van het toernooi om de KNVB-beker.