Jiracek helpt VfL Wolfsburg aan winst op SC Freiburg

VfL Wolfsburg heeft uitstekende zaken gedaan door thuis te winnen van SC Freiburg (3-2), Mede dankzij twee treffers van Petr Jiracek steeg de ploeg van trainer Felix Magath naar de achtste plaats.

De wedstrijd kende een stormachtig begin, want al na veertien minuten was er drie keer gescoord. Jiracek, die afgelopen transferperiode overkwam van Viktoria Plzen, opende al na vijf minuten de score namens de thuisclub. Maar Johannes Flum maakte in de twaalfde minuut op aangeven van Daniel Caligiuri gelijk.

Twee minuten later zorgde Marcel Schäfer voor een nieuwe voorsprong, maar Caligiuri schoot in de 38ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen. In de 61ste minuut bepaalde Jiracek de eindstand echter op 3-2, door via Fallou Diagné zijn tweede van de avond binnen de schieten.

Wolfsburg heeft nu 27 punten ui 21 wedstrijden, waardoor het 1. FC Köln en 1899 Hoffenheim passeert op de ranglijst. Freiburg blijft met zeventien punten uit 21 duels hekkensluiter in Duitsland. Foto: VI Images