Jeugdige Promes profiteert van blessures bij FC Twente

Quincy Promes maakt vrijdag zijn debuut in de wedstrijdselectie van FC Twente. De twintigjarige middenvelder annex aanvaller zit bij de spelersgroep vanwege een voetblessure van Emir Bajrami, die vrijdag een laatste test ondergaat. Ook Wesley Verhoek is nog niet fit genoeg om vrijdag aan te treden in de derby tegen Heracles Almelo.

Jeugdige Promes profiteert van blessures bij FC Twente

Promes is een jeugdproduct van Ajax. De jeugdinternational verkaste na zes jaar naar Haarlem, waar hij door het faillissement van de club noodgedwongen moest vertrekken.

Bajrami raakte donderdag tijdens de training geblesseerd. Vrijdag blijkt of hij op tijd fit geraakt. Voor Dwight Tiendalli (enkelblessure) komt een rentree nog te vroeg. De linksback heeft nog een week nodig om volledig te herstellen. Hetzelfde geldt voor Denny Landzaat (kuitkwetsuur). Verhoek is nog herstellende van een enkelkwetsuur.

Het is niet waarschijnlijk dat Promes in de basiself zal starten. Nacer Chadli kan op de rechtsbuitenpositie uit de voeten en Willem Janssen zal zijn plaats op het middenrif terugkrijgen. Ook Joshua John is een optie op de rechterflank.

Nicky Kuiper kwakkelt al bijna twee seizoenen met een knieblessure. De verdediger is echter op de weg terug en zal maandag zijn rentree maken bij Jong FC Twente. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's