Jesús Navas brengt Spanje pas in de extra tijd naast Chili

Chili heeft in het Zwitserse Genève regerend Europees en wereldkampioen Spanje in een oefenduel op een gelijkspel gehouden. Eduardo Vargas leek de Zuid-Amerikanen een zege te bezorgen, maar Jesus Navas voorkwam dit (2-2).

Al in de zesde minuut opende de door Napoli aan Grêmio verhuurde aanvaller de score namens Chili, dat in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecampagne de derde plaats bezet achter Argentinië en Colombia. Roberto Soldado leek met zijn treffer in de 38ste minuut voor de 1-1 ruststand te zorgen, maar zes minuten later zette Vargas de Chilenen opnieuw op voorsprong. In de extra tijd zorgde invaller Jesús Navas voor de gelijkmaker.

Overigens trad Spanje niet aan met zijn sterkste formatie. Bondscoach Vicente del Bosque voerde ten opzichte van het WK-kwalificatieduel met Finland van afgelopen vrijdag zes wijzigingen door. Alleen Raúl Albiol, Cesc Fabregas, Pedro, Sergio Ramos en Xavi hadden net als tijdens het duel in Helsinki (2-0 zege) een basisplaats.