Jesus doet met Sporting oude liefde Benfica pijn

Reacties

Sporting Lissabon bleek in de derby tegen Benfica veel te sterk voor de aartsrivaal. Op vijandelijk terrein won de koploper van de Primeira Liga met 3-0.

Jesus doet met Sporting oude liefde Benfica pijn

Deze editie van de stadsderby van Lissabon was pikant vanwege de gevoelige trainerswissel die de voorbije zomer plaatsvond.  Coach Jorge Jesus liet Benfica na zes seizoenen achter zich en verkaste naar buurman Sporting. De opvallende transfer van de Portugees blijkt tot dusverre succesvol.

Sporting begon met een ongeslagen status aan de wedstrijd in de achtste speelronde, terwijl Benfica in zes competitieduels al twee keer onderuit ging. Het kwaliteitsverschil dat de competitiestand deed vermoeden was ook op het veld in Estádio da Luz zichtbaar. Teófilo Gutiérrez was doelman Júlio César te snel en te slim af en tekende van dichtbij al snel voor 1-0. Die stand werd niet veel later uitgebreid door Islam Slimani en voormalig PSV- en FC Twente-speler Bryan Ruiz.

Dappere pogingen van de thuisploeg om de achterstand om te buigen bleken in de tweede helft tevergeefs. Na het pijnlijke verlies neemt Benfica de achtste positie in, terwijl Sporting de trotse lijstaanvoerder is. Nummer twee FC Porto heeft een achterstand van drie punten en kan langszij komen door later deze zondag in eigen huis van Sporting Braga te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.