Jesé Rodríguez: thuis in voetbalparadijs Las Palmas

Reacties

Sevilla is de volgende ploeg die de onneembare vesting van Las Palmas, dat in de competitie in eigen huis nog niet verloor dit seizoen, gaat bestormen. VI-redacteur Bas van den Hoven over de grote aanwinst van Las Palmas: Jesé Rodríguez.

Jesé Rodríguez: thuis in voetbalparadijs Las Palmas

Een nagenoeg volle hoofdtribune, stadionlampen aan en het flitsen van de camera's. Op woensdagavond 1 februari was Estadio de Gran Canaria het toneel voor Jesé Rodríguez. De verloren zoon was huiswaarts gekeerd, klaar om revanche te nemen voor een mislukt half jaar bij Paris Saint-Germain.

Met de presentatie was het hoofdstuk over de transferperikelen ten einde. Middlesbrough klopte aan bij PSG, maar de 23-jarige Spanjaard had zijn zinnen gezet op een huurperiode bij Las Palmas. Simpelweg om een belofte in te lossen. 'Ik moet dicht bij mijn familie zijn, bij mijn mensen. Ik ben een man van mijn woord en ik heb de clubpresident gezegd dat als ik bij PSG zou vertrekken, dat ik voor Las Palmas zou kiezen. Ik kom hier niet om vakantie te vieren, maar om te vechten voor de droom die we hebben: Europees voetbal', klonk het ietwat populistisch uit de mond van Jesé.

Meer dan ooit is behalve de stranden en het vakantiegevoel voetbal een reden om het vliegtuig naar Gran Canaria te pakken. Het is waar Kevin-Prince Boateng zijn carrière nieuw leven in heeft geblazen en toptalent Alen Halilovic, deels overschaduwd door de komst van Jesé, deze winter ook is neergestreken. Drie smaakmakers met enorm veel potentie. Alle drie even grillig als talentvol.

Terug naar Jesé. Waarom de verwachtingen zo hoog zijn? Hij was in zijn laatste maanden in Madrid een van de meest onderschatte spelers in de selectie van Zinedine Zidane. Jesé kwam in het seizoen 2015/16 in La Liga tot vijf goals en zeven assists en dat in slechts 823 speelminuten. Als rechtsbuiten, linksbuiten of in het centrum; de aanvaller bewees zijn waarde en was eens in de 69 minuten direct betrokken bij een doelpunt.

Ruim negen jaar nadat hij als jong talent Gran Canaria verliet om bij Real te gaan spelen, nadert het basisdebuut van Jesé bij Las Palmas. Zijn Las Palmas. In de uitwedstrijd tegen Granada viel hij afgelopen maandag al in, tegen Sevilla mag de huurling het zondag waarschijnlijk vanaf de aftrap laten zien.

De huurperiode is voor Jesé de ultieme kans de resetknop in te drukken. Letterlijk terug naar de basis. Geen bijrol meer, maar wekelijks belangrijk zijn. Zoals Iago Aspas en Aritz Aduriz dat zijn bij Celta de Vigo en Athletic de Bilbao, de clubs waar het voor de spitsen begon. Zeer gewaardeerde krachten in de ogen van de menigte, maar helden in hun eigen achtertuin. Daar kan ook voor Jesé geen applaus in Parijs tegenop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.