'Je zal begrijpen dat we hartstikke blij zijn met Milik'

Reacties

In de zinderende kampioensstrijd met PSV heeft Arek Milik (22) zijn ploeg bij de hand genomen, maar ploeggenoot Jöel Veltman is niet verbaasd over alle goals van de Ajax-spits.

'Je zal begrijpen dat we hartstikke blij zijn met Milik'

'Dat Arek makkelijk scoort wisten we al een tijdje', aldus Veltman tegen Voetbal International. 'Zijn belangrijkste ontwikkeling dit seizoen zit in het meevoetballen. Arek wordt steeds completer. Hij is nu ook echt ons aanspeelpunt. Je ziet dat Arek zich op alle punten sterk ontwikkelt. Daardoor is zijn zelfvertrouwen aan de bal toegenomen.'

'Hij houdt ballen makkelijker vast en gaat combinaties aan. Dat helpt de rest van het team in verschillende opzichten. Aanvallend kunnen de middenvelders bijsluiten én met een balvaste spits is het makkelijker om onder eventuele druk van de tegenstander uit te komen. Tel daar zijn belangrijke goals bij op en dan zal je begrijpen dat we hartstikke blij zijn met Arek.'

Sinds hij op 21 februari in de basis mocht beginnen tijdens het thuisduel met Excelsior (3-0), was Milik in negen competitiewedstrijden goed voor liefst twaalf doelpunten. Alleen op bezoek bij SC Cambuur (0-1) kwam hij niet tot scoren. Dankzij de trefzekere Poolse spits is Ajax nog twee overwinningen verwijderd van de landstitel.

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International of op VI Premium een uitgebreide reportage over Arek Milik, die alle twijfels heeft weggenomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.