Jarige Van der Heijden heeft 'kleine voorsprong' bij ADO

Reacties

De kans is groot dat ook PEC Zwolle aankomende vrijdag rekening moet houden met Dennis van der Heijden. ADO Den Haag-trainer Henk Fraser erkent op de verjaardag van de negentienjarige spits dat de supersub na zijn droomdebuut tegen Excelsior (4-2) een streepje voor heeft.

Jarige Van der Heijden heeft 'kleine voorsprong' bij ADO

Van der Heijden kwam afgelopen zondag tijdens het Haags Kwartiertje in het veld en had het duel met Excelsior nog geen tien minuten later volledig doen kantelen met twee rake knallen. Maandag moest hij zich weer melden in de schoolbanken en bij de A1, maar vrijdag is de matchwinner er waarschijnlijk opnieuw bij. 'Dat Van der Heijden op basis van zijn invalbeurt een kleine voorsprong heeft, daar kan iedereen zich denk ik wel in vinden', zegt Fraser op de ADO-site.

Mede dankzij de uitstekende invalbeurt van Van der Heijden pakte ADO de laatste drie duels zeven punten. Een nieuw succes tegen PEC zou betekenen dat de ploeg van Fraser de tiende plek overneemt van die van trainer Ron Jans. De play-offs zouden daarmee weer wat meer binnen bereik komen. Zo ver wil Fraser nog niet kijken. 'Helaas is het bij ons wel het geval dat we van wedstrijd tot wedstrijd moeten leven', aldus de voormalige verdediger.

Het gat met de onderste drie plaatsen bedraagt inmiddels al meer dan tien punten, maar Fraser weet als geen ander dat het over een paar duels zomaar weer anders kan zijn. Zeker omdat PEC een lastige opponent is. 'Het is een team met vaste patronen, dat behoorlijk vanuit de reactie speelt. Daar hebben zij ook de kwaliteiten voor. Wat dat betreft stemt de trainer zijn speelstijl perfect af op zijn spelersmateriaal.'

Zondag was PEC op die manier nog met 3-1 te sterk voor Feyenoord, de club die onlangs in De Kuip ook al met 2-0 onderuit ging tegen ADO. Gianni Zuiverloon maakte toen nog de tweede Haagse treffer, maar is voor de thuiswedstrijd van komende vrijdag een twijfelgeval. De 29-jarige verdediger kampt met een hamstringblessure. Giovanni Korte kan mogelijk zijn rentree maken in de selectie van Fraser .

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.