Jarige Morata helpt Real ternauwernood aan koppositie

Reacties

Real Madrid is dankzij een zege op Athletic de Bilbao de nieuwe koploper in de Primera División. Álvaro Morata zorgde als invaller vlak voor tijd voor de beslissing: 2-1.

Jarige Morata helpt Real ternauwernood aan koppositie

Na een reeks van vier gelijke spelen leek Real Madrid de weg omhoog te hebben ingeslagen met overwinningen tegen Real Betis en in de Champions League tegen Legia Warschau. De voetbalmachine van trainer Zinedine Zidane draaide zondagavond echter allerminst op volle toeren, dat terwijl de start nog uitstekend was. Al in de zevende minuut was het namelijk raak voor De Koninklijke. Isco stoomde vanaf de rechterkant het strafschopgebied in en legde bekeken terug op Karim Benzema, die kinderlijk eenvoudig de score opende.

Real slaagde er niet in de concentratie vast te houden en werd slordiger tegen het dit seizoen alleraardigst presterende Athletic de Bilbao. De Basken reisden als nummer zes van de ranglijst af naar Santiago Bernabéu en verrasten de Madrilenen in de 27ste minuut. Sabin, de vervanger van de geblesseerde Aritz Aduriz, profiteerde optimaal van geklungel in de Real-defensie en schoot raak: 1-1.

Telkens ontbrak het vervolgens bij Real aan een perfecte eindpass of goed schot. In de 77ste minuut leek het moment waarop Real weer de leiding ging nemen dan toch daar, toen Toni Kroos met een geweldige pass door de lucht Gareth Bale vrij voor de keeper zette. De Welshe flankspeler was niet zelfzuchtig en legde breed op Ronaldo, maar die kon niet bij de pass van zijn collega-aanvaller. Het was sowieso niet de dag van Ronaldo, die nadrukkelijk zocht naar zijn derde competitietreffer en keer op keer ongelukkig was in de afwerking.

Real drong aan, verhoogde het tempo en nam Athletic in een wurggreep. Het Madrileense offensief resulteerde in de 83ste minuut in de bevrijdende treffer. Bale gaf vanaf links voor. Invaller Álvaro Morata, die zondag 24 jaar oud is geworden, stuitte in eerste instantie nog op Iraizoz, maar scoorde uit de rebound. Even later verscheen Iñaki Williams met de bal aan de voet voor het doel van Keylor Navas, maar de Costa Ricaan liet zich niet verrassen door het stiftje.

Zo sleepte Real de zege uit het vuur en profiteert het optimaal van het puntenverlies van Atlético Madrid, dat verloor van Sevilla. Real is met 21 punten uit negen wedstrijden de koploper in La Liga. Sevilla volgt met twintig punten op de tweede plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.