Jarige Huntelaar keert in topconditie terug bij Schalke 04

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar vierde dinsdag zijn 31ste verjaardag en is dit seizoen de enige dertiger in de selectie van Schalke 04. De senior van Die Königsblauen geldt daarom nog meer als leider van de ploeg van trainer Jens Keller, die dinsdagochtend vertelde dat zijn aanvaller op koers ligt voor de seizoenstart van volgende week maandag.

Jarige Huntelaar keert in topconditie terug bij Schalke 04

Schalke begint dan aan de nieuwe jaargang met een bekerwedstrijd tegen Dynamo Dresden, dat in de derde Bundesliga uitkomt en onlangs RKC Waalwijk-aanvaller Furhgill Zeldenrust contracteerde. Keller verwacht dat Huntelaar ondanks zijn verlate terugkeer van het WK mogelijk dan al in actie kan komen voor de club waar hij al sinds 2010 voor speelt.

'Hij maakt op de training een goede indruk op me', zei Keller in gesprek met de Westdeutschen Allgemeine Zeitung. 'Als hij tegen mij zegt: ik ben topfit en kan spelen, dan is hij zeker een optie.' En dat terwijl Huntelaar zich pas afgelopen vrijdag meldde, nadat de WK-ganger eerst had genoten van een welverdiende vakantie na het behalen van de bronzen medaille met het Nederlands elftal.

Hoewel Huntelaar inmiddels alweer 31 is zal Schalke ook dit seizoen weer voor een groot deel afhankelijk zijn van de fit teruggekeerde Achterhoeker. Tot dusver was hij in 139 officiële optredens al goed voor 91 treffers namens Die Knappen. Ook nadat een knieblessure hem tijdens de eerste maanden van het afgelopen seizoen aan de kant hield bleef Huntelaar scoren met veertien goals in 21 duels als eindresultaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.