Japan redt het niet tegen lang in ondertal spelende Grieken

Ruim een helft mocht Japan het proberen tegen tien Grieken, maar de Zuid-Europeanen hielden in ondertal stand. Na negentig teleurstellende minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord.

Al na twee minuten kreeg Hotaru Yamaguchi een kans, maar zijn schot vanaf de rand van het zestienmetergebied werd geblokt. Aan de overkant tekende Panagiotis Kone voor het eerste Griekse gevaar, maar zijn schot ging recht op keeper Eiji Kawashima af. Het hoogtepunt van de eerste helft was een prachtig schot van Yuya Osako, maar hij krulde de bal rakelings naast.

Veel gebeurde er verder niet in de eerste helft, tot de 38ste minuut. Griekenland-aanvoerder Kostas Katsouranis kreeg geel voor een tackle op Japan-captain Makoto Hasebe, maar had eerder ook al geel gezien en mocht dus met een rode kaart inrukken. Gek genoeg kreeg Griekenland via Vasileios Torosidis vervolgens de grootste kans: zijn schot werd naast getikt door Kawashima.

Halverwege de tweede helft leek Yoshito Okubo de weinig verheffende pot open te breken, maar hij presteerde het van heel dichtbij om heel ver over en naast te schieten. Ook toen Atsuto Ushida de bal ineens voor zijn voeten vond na geklungel in de Griekse defensie, scoorde Japan niet: de rechtsback kegelde naast. Ook een vrije trap van Yasuhito Endo leverde niks op, waardoor Griekenland - dat toch al bekend staat om de defensieve kwaliteiten en niet verder kwam dan wat speldenprikjes - een punt overhield.

Door het gelijkspel wordt het voor zowel Griekenland als Japan nog een hele toer om de volgende ronde te bereiken. Colombia leidt de dans in Groep C met zes punten uit twee duels en plaatste zich door de 0-0 bij Japan-Griekenland definitief voor de tweede ronde. Ivoorkust volgt met drie uit twee, onderaan staan Japan en Griekenland met beiden één punt. Japan treft in de laatste wedstrijd Colombia, Griekenland speelt nog tegen Ivoorkust.