Januari blijft absolute rampmaand voor Feyenoord

Reacties

Feyenoord vestigde niet alleen een nieuw negatief clubrecord door thuis met 2-0 te verliezen van ADO Den Haag, maar hield ook een nieuwsjaarstraditie in stand. De Rotterdammers presteren al jaren rampzalig in januari.

Januari blijft absolute rampmaand voor Feyenoord

Sinds de Eredivisie op 17 januari weer van start ging met een thuiswedstrijd tegen PSV (0-2), verloor Feyenoord vier keer op rij in de eerste maand van het jaar. De balans van de afgelopen tien seizoenen komt daarmee op slechts vijf zeges, zeven gelijke spelen en liefst veertien nederlagen in de eerste fase na de winterstop.

Zo slecht als de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst aan 2016 is begonnen, is ongekend. Alleen in 2010/11 kwam Feyenoord vergelijkbaar slecht voor de dag in januari. Toen gingen achtereenvolgens duels met Ajax (2-0), De Graafschap (0-1) en FC Twente (2-1) verloren. Het elftal van toenmalig trainer Mario Been eindigde dat dramatische seizoen uiteindelijk als tiende.

Zo slecht vergaat het Van Bronckhorst in zijn eerste seizoen als hoofdcoach nog niet, maar er moet wel iets veranderen wil Feyenoord de derde plaats vasthouden. Op dit moment heeft de Stadionclub net als SC Cambuur nog geen punt gepakt in 2016. Bovendien staat het aantal nederlagen na 21 duels nu al op zeven. Fred Rutten verloor vorig seizoen in totaal negen keer in de Eredivisie.

Van Bronckhorst zei na afloop van de vijfde nederlaag op rij te hopen op betere tijden, maar de vraag is of die komen gezien het pittige programma in de maand februari. Daarin wachten uitduels met Roda JC (beker), Ajax, PEC Zwolle en FC Utrecht, terwijl Roda ook nog op bezoek komt in De Kuip. Juist in de thuishaven liet Feyenoord het afweten, met nu al meer nederlagen (drie) dan in heel 2015 (twee).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.